Prajitura cu pere si ciocolata

27 septembrie 2013Diva in Bucatarie

Prajitura cu pere si ciocolata. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

INGREDIENTE:
(pentru o forma cu diametrul de 22 cm)

2 pere mari
100 g ciocolata neagra
80 g unt
100 g zahar brun
1 lingura coniac
1 lingura frisca lichida
3 oua – separate
1 praf de sare
100 g nuci macinate fin
50 g alune de padure macinate fin
1 lingura suc lamaie+150 ml apa
optional : zahar pudra pentru tapetare

PREPARARE:

Topim ciocalata impreuna cu untul la baine-marie. In acest timp mixam galbenusurile cu zaharul pana devin o crema pufoasa. Turnam ciocolata topita peste galbenusuri si amestecam bine. Adaugam o lingura de coniac si o lingura de frisca lichida si omogenizam compozitia.

prajitura-cu-pere-si-ciocolata-1prajitura-cu-pere-si-ciocolata-2

Amestecam in compozitia de mai sus apoi nuca si alunele macinate. Mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare si le incorporam usor cu o lingura in aluatul de ciocolata, amestecand de jos in sus.

prajitura-cu-pere-si-ciocolata-3

Turnam compozitia in tava. Taiem perele felii subtiri, avand grija sa eliminam cotorul. Le inmuiem in apa cu lamaie astfel incat sa nu oxideze, apoi le aranjam in functie de imaginatie.

prajitura-cu-pere-si-ciocolata-4

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

prajitura-cu-pere-si-ciocolata-5

Cand este coapta o lasam pe un gratar sa se raceasca.
Simpla si delicioasa!!!

prajitura-cu-pere-si-ciocolata-01

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *