Chec cu biscuiti oreo

11 septembrie 2013Diva in Bucatarie

Chec cu biscuiti oreo. Un desert simplu, rapid, pe gustul copiilor… dar si al adultilor! Cand este scos din cuptor miroase atat de bine incat iti vine sa il mamanci asa cum este de fierbinte!

Un desert simplu, rapid, pe gustul copiilor… dar si al adultilor! Cand este scos din cuptor miroase atat de bine incat iti vine sa il mamanci asa cum este de fierbinte!

INGREDIENTE:

4 oua
200 g zahar
200 g faina
100 ml ulei
6 g praf de copt
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 praf de sare
7 biscuiti Oreo

PREPARARE:

Rupem 5 biscuiti oreo in bucatele mici, iar 2 bucati le macinam fin, cu tot cu crema, apoi trecem sa pregatim aluatul.
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul iar spuma devine tare ca pentru bezea. Punem galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel, de jos in sus.
Adaugam pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le amestecam cu telul usor, de jos in sus, pana se omogenizeaza compozitia.

chec-cu-oreo-1chec-cu-oreo-2

Turnam aluat in tava tapetata cu hartie de copt cat sa acoperim fundul acesteia. Presaram 1/2 din bucatelele de biscuiti, le acoperim cu un strat subtire de aluat si punem restul de biscuiti rupti.

CHEC-cu-biscuiti-oreo-3

La final presaram biscuitii macinati fin si amestecam usor cu un cutit astfel incat sa se creze un mic efect de marmorat, dar rolul acestei opertiuni este de a lasa aluatul sa fie pe alocuri neacoperit si sa creasca.

chec-cu-oreo-4

Coacem checul timp de 40-45 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea, in cuptorul preincalzit la 180°C. Cand este gata il scoatem pe gratar sa se raceasca.

chec-cu-biscuiti-oreo-5

Nu are nevoie de zahar pudra, este suficient de dulce, iar toppingul arata foarte bine!

chec-cu-biscuiti-oreo-01

Super delicios, aromat… va asigur ca este perfect pentru orice ocazie!
Pofta buna!

Iata- l pregatit De Ana Simion. Ana, ma bucur ca ti-a placut!

chec-oreo-ana-simion

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna, multumim pentru reteta 🙂 sunt convinsa ca e foarte buna si foarte usor de facut, azi o voi incerca, rugamintea mea ar fii, daca se poate, sa treceti dimensiunea tavii 😛 Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *