Prajitura cu prune si topping crocant

6 septembrie 2013Diva in Bucatarie

Prajitura cu prune si topping crocant. Cand a trecut testul cu scobitoarea o punem pe un gratar sa se raceasca.

Prajitura cu prune si topping crocant

Cateva prune uitate in fructiera au sfarsit intr-o prajitura delicioasa si usor de pregatit. Imi plac prunele, nu ne lipsesc din casa toamna, la cateva zile improspatam proviziile cu fructe de sezon, asa ca veti vedea cateva deserturi noi cu prune in perioada urmatoare.

prajitura-cu-prune-si-topping-crocant

INGREDIENTE:

200 g prune
3 oua (separam albusul de galbenus)
200 g faina
1 plic praf de copt
1 praf de sare
200 g zahar pudra30 g zahar brun
1 plic zahar vanilat
125 ml lapte batut
1/2 lingurita esenta de rom
1 lingurita coaja rasa de portocala
30 g nuci macinate
30 g fulgi de migdale
1 praf de scortisoara

Pentru topping:
70 g faina
50 g unt rece
50 g zahar

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim toppingul amestecand toate ingredientele cu mana, apoi le punem la rece pana pregatim restul prajiturii. Taiem prunele pe jumatate, apoi fiecare jumatate in 2 sau 3 felii. Le lasam pe o farfurie pana le vine momentul sa intre in actiune. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam treptat jumatate din cantitatea de zahar pudra. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu uleiul, esenta de rom si laptele bautut si le amestecam pana se omogenizeaza.

prajitura-cu-prune-si-topping-crocant-1

In alt vas punem faina, jumatate din zaharul pudra, zaharul brun, coaja de portocala, un praf de sare si praful de copt. Turnam ingredientele lichide peste cele solide, amestecam pana se omogenizeaza, apoi incorporam albusul batut spuma tare amestecand usor, de jos in sus.

prajitura-cu-prune-si-topping-crocant-2

Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, presaram nuca macinata, fulgii de migdale, apoi asezam feliile de prune. Peste acestea presaram uniform toppingul pastrat la rece.

prajitura-cu-prune-si-topping-crocant-3

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute.
Cand a trecut testul cu scobitoarea o punem pe un gratar sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit o feliem, pudram cu zahar si servim.
Yammy!!!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *