Placinta cu dovlecei si cartofi

22 august 2013Diva in Bucatarie

Placinta cu dovlecei si cartofi. Dupa ce omogenizam compozitia punem aproximativ jumatate din aceasta in forma pentru copt. Aranjam un strat de cartofi peste aceasta, apoi acoperim cu restul de compozitie.

INGREDIENTE:

400 g dovlecei mici (cantariti fara coada)
260 g cartofi fierti (cantariti dupa ce au fost curatati de coaja)
4 oua mari
60 ml ulei
200 ml lapte
150 g cascaval ras
100 g mozzarella rasa
1 lingura parmezan ras fin
150 g faina
1/2 pachet praf de copt
sare
piper
1 praf nucsoara
Pentru tapetare forma:
1 lingurita ulei
1 lingura faina
1 lingura pesmet

PREPARARE:

Pregatim o forma pentru copt. O tapetam cu ulei si un amestec din faina si parmezan (cate o lingura din fiecare) – ce ramane din tapetare vom amesteaca cu faina. Taiem rondele foarte subtiri de dovlecei si potrivite din cartofii curatati de coaja.

placinta-cu-dovlecei-si-cartofi-001

Separam galbenusrile de albusuri. Frecam galbenusurile cu putina sare, adaugam uleiul, apoi laptele. Amestecam dupa fiecare ingredient in parte pana la omogenizare. Adaugam branzeturile rase si amestecam.

placinta-cu-dovlecei-si-cartofi-2

Incorporam faina amestecata cu sare, piper, praf de copt si nucsoara, restul de pesmet si faina, apoi adaugam albusurile batute spuma tare si amestecam de jos in sus, astfel incat compozitia sa raman „aerata”.

placinta-cu-dovlecei-si-cartofi-3

La final adaugam dovleceii.

placinta-cu-dovlecei-si-cartofi-4

Dupa ce omogenizam compozitia punem aproximativ jumatate din aceasta in forma pentru copt. Aranjam un strat de cartofi peste aceasta, apoi acoperim cu restul de compozitie.

placinta-cu-dovlecei-si-cartofi-5

Coacem placinta in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-40 minute.
O lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi o putem felia si o servim.

placinta-cu-dovlecei-si-cartofi-6placinta-cu-dovlecei-si-cartofi-01

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Placinta arata senzational; daca am inteles bine ati folosit si cascaval si mozzarela, de ce? sa fie doar pentru a diversifica gustul? Ce credeti ar merge doar cu un singur soi de branza? eu ma gande-am sa folosesc 250g de cascaval sau 250g mozarella fara a le combina; asta doar pentru a nu fi nevoit sa achizitionez ambele produse..
    Am sa incerc reteta chiar in acest sfarsit de saptamana..
    O zi buna!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *