Madeleine cu levantica si lamaie

20 august 2013Diva in Bucatarie

Madeleine cu levantica si lamaie. Pentru inceput amestecam zaharul si ouale pana devin o crema pufoasa. Adaugam untul topit si amestecam.

O prajitura mica si celebra, in forma de scoica cu aroma de lamaie si lavanda, este tot ce imi doresc sa am langa ceasca de cafea – daca se poate in fiecare dimineata. Sunt perfecte si la petrecerile celor mici, dar sunt convinsa ca nici adultii nu le vor ocoli…

INGREDIENTE
(pentru 16 bucati)

100 g faina + 2 linguri pentru tapetare
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
1 lingurita rasa lavanda alimentara
1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
60 g zahar
60 g unt topit + 10 g unt rece pentru tapetare
2 oua
1 lingura suc lamaie

PREPARARE:

Pentru inceput amestecam zaharul si ouale pana devin o crema pufoasa. Adaugam untul topit si amestecam.

madeleine-cu-lavanda-si-lamaie-1

Turnam sucul de lamaie, apoi incorporam faina amestecata cu coaja de lamaie, un praf de sare, praf de copt si lavanda.

madeleine-cu-lavanda-si-lamaie-2

Punem compozitia cu o lingura in formele de madeleine tapetate cu unt si faina. Dam la cuptor in jur de 10 minute, la 200°C, sau pana devin aurii.

madeleine-cu-lavanda-si-lamaie-3

Cand sunt gata le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca.
Le servim ca atare sau tapetate cu zahar pudra.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Lavanda gasesc mereu de vanzare in piete intre aprilie si iulie si cumpar si fie o folosesc proaspata, o congelez, prepar uleiuri din ea, lotiuni in casa, etc. O sa incerc si reteta asta, pare delicioasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *