fbpx

RETETE RECENTE

CHEESECAKE CU MURE

August 15, 2013 | CATEGORIA

cheesecake-cu-mure-01

cheesecake-cu-mure

Cheesecake cu mure – Tort fara coacere cu mure – Desert fara coacere – Cheesecake de vara cu fructe proaspete de sezon.

Este deliciul perfect pentru rasfat intr-o zi de vara, cand temperaturile din termometre depasesc limitele suportabile. Acest cheesecake cu mure este dovada ca putem pregati ceva bun, rapid, usor, fara sa folosim cuptorul, in scurt timp, dar avem un desert care se va termina la fel de repede, caci este foarte bun.

Dealtfel, am o colectie maricica de retete fara coacere, asa ca daca aveti de gand sa va inspirati pentru a pregati si alte retete de cheesecake, retete de desert la pahar, bomboane, prajituri, tarte, va invit sa vedeti retetele mele stranse aici.

Cheesecake cu mure are culoare frumoasa, obtinuta natural. Fructele acestea acrisoare au o culoare superba.

Un alt tort colorat frumos si natural cu ajutorul fructelor, este tortul cu crema mascarpone si afine.

Nu avem nevoie de coloranti pentru acest cheesecake. Dar, folosim gelatina sub forma de pudra (praf), ce trebuie hidratata. Multe persoane se tem sa faca prajituri cu gelatina, pentru simplul motiv ca au teama ca nu se va intari, sau ca gelatina se taie.

Este adevarat, gelatina colorata se poate taia, dar aceasta nu.

Un aspect este important pentru a obtine cheesecake bun, cu blat din biscuit care se leaga si nu se faramiteaza, sau nu devine foarte tare, de nu poti sa bagi lingurita in el: folositi biscuiti digestivi! Doar biscuiti digestivi! Folositi unt cu grasime de minim 80% si faceti proba strangand in mana compozitia de biscuit macinati amestecata cu unt topit. Daca se leaga este ok. Daca se leaga prea tare este semn ca ati pus prea mult unt si obtineti un blat betonat. Mai bine puneti unt treptat, incepeti cu 100 g pana la 200 g, in functie de tipul de biscuiti folosit, chiar si acestia absorb mai mult sau mai putin unt.

Eu am facut cheesecake cu mure cu fructe din gradina mea, dar este sezonul acestora, asa ca puteti gasi si in supermarket-uri, dar si in piata.

Am sa spun aici si cum mut cheesecake-ul din tava pe un platou. Dupa intervalul de timp in care acesta a stat cateva ore la frigide introduc cutite foarte lungi si foarte late din 2 sau 3 parti sub blat. Ma ajuta sotul meu sau mama mea sa il ridic si sa il mut pe platou. Mi se pare dificil sa fac asta singura, dar nu este imposibil.

Acum va las sa vedeti cum am pregatit acest delicios cheesecake fara coacere cu mure, de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare.

INGREDIENTE:
(pentru forma cu diametru de 26 cm)

Pentru baza:
400 g biscuiti digestivi
150 g unt

Pentru crema de branza:
500 g ricotta
200 g crema de branza Philadelphia
200 ml smantana pentru frisca – min 30%grasime
1/2 lingurita esenta de vanilie
150 g zahar pudra
18 g gelatina praf/pudra
200 g mure

Pentru topping:
150 g mure + 50 g pentru decor
3 linguri din crema de mai sus (finala)
30 g zahar pudra
5 g gelatina praf/pudra

PREPARARE:

Pregatim pentru inceput blatul amestecand biscuitii zdrobiti cu untul topit pana se omogenizeaza compozitia. Punem biscutii intr-o forma cu pereti detasabili. Dam forma la rece in jur de 20 minute, timp in care pregatim crema de branza.

cheesecake-cu-mure-1

Pentru a realiza crema de branza amestecam branzeturile cu zaharul pudra si esenta de vanilie, apoi cu frisca batuta. Pasam cu blenederul vertical fructele. Putem sa strecuram pentru a folosi doar sucul lor, sau le punem cu totul, in functie de gust. Adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet.

cheesecake-cu-mure-2

Turnam compozitia peste blatul din biscuiti (pastram 3 linguri din aceasta), nivelam si dam la rece cat pregatim toppingul. Punem crema pastrata cu 150 g fructe pasate cu zahar, amestecam pana se omogenizeaza, adaugam 5 g gelatina, amestecam bine, apoi turnam peste crema de branza.  Instructiuni pentru gelatina: Gelatina se dizolva cu 2-3 linguri de apa, apoi o punem la baine-marie pana se dizolva complet (devine lichida)- in acest moment se ia de pe foc si se mixeaza rapid cu crema de branza.

Decoram cu fructe si dam tortul la rece peste noapte.

cheesecake-cu-mure-3

Simplu, rapid si delicios!

cheesecake-cu-mure-02

Sa aveti pofta!

Comentarii

  • Elegant si gustos !

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Vaaaaaaaaaaai cat de frumos arata! Vreau si eu o felie macar!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Micky!

  • Paicu Monica

    arata fenomenaaaal!! delicios!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Monica!

  • Mmm, ce bunatate ai facut!!!Yummy!Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Licuta! Te pup!

  • ligia

    minunat am sa-l incerc si eu! 🙂

    • diva in bucatarie

      🙂

  • Cat de cremos!

    • diva in bucatarie

      <3

  • Corina

    Superb reteta..ca intotdeauna!
    O sa o incerc pentru ziua mamei mele. As avea o mica intrebare: cele 5 gde gelatina din topping se pun direct sau intai inmuiate si incalzite pe baie de apa?
    Multumesc :*

    • diva in bucatarie

      Inmuiate si incalzite in baie de apa

  • Ginuca

    Prezentarea e mai mult decat superlativ.
    Se poate realiza si cu mure congelate?
    O duminica frumoasa!!

    • diva in bucatarie

      Sigur! Maresti cu 2 g cantitatea de gelatina pentru interior si 2 g pentru exterior pentru ca murele din congelator vor avea mai multa apa.

  • Foarte bine arata

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Waw, cum arata!! Am mure in congelator!!!

    • diva in bucatarie

      Incearca-l!!! Neaparat!

  • Ginuca

    Sambata care tocmai a trecut mi-am rasfatat familia cu acest desert de-a dreptul minunat.
    Aproape imposibil mi-a fost sa-l transfer din forma tapetata cu hartie de copt pe platoul de servit.
    O fi vreo tactica la mijloc…?

    • diva in bucatarie

      Eu il mut folosind 2 spatule lungi si late.

  • Ginuca

    multumesc pentru solutie…o colega imi spunea sa incerc sa tin blatul de biscuiti 10 min. la cuptor…o alta alternativa

  • Cristina

    Buna,am avut si eu aceeasi problema cu gelatina de la final:) am aflat din discutii,insa tot nu stiu ce fac cu cele 30 gr de zahar pudra
    Multumesc

    • diva in bucatarie

      Am completat instructiunile. Sper ca acum va fi mai usor.

  • Andreea

    Neaparat trebuie branza ricotta? Nu am putea inlocui cu altceva? Da-ti-mi o idee💋

Leave a Reply to Cristina Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *