fbpx

RETETE RECENTE

CHEC MARMORAT CU MURE

August 12, 2013 | CATEGORIA

chec-marmorat-cu-mure-0

Reteta de chec marmorat cu mure este reteta unui chec pufos, extrem de gustos, usor de facut. Culoarea este naturala 100%, fara coloranti.

Este un chec frumos colorat, numai bun pentru petrecerile copiilor. Nu-i asa ca fetitele adora movul? Atunci vor adora checul nu doar pentru gustul delicios, cat si pentru culoarea preferata. Sunt sigura ca nu doar fetitele vor fi incantate de acest chec marmorat cu mure.

Cred ca toate gospodinele au o reteta preferata de chec, pandispan. Este una din  cele mai simple si mai ieftina dintre prajituri.

Cred ca toata lumea a macat macar o data in viata chec marmorat. Eu aici am ales sa schimb culoarea si am optat pentru movul obtinut natural din mure.

Chec marmorat cu mure este deliciul cu care I-am rasfatat pe ai mei profitand de bogatia murelor din tufa din gradina. Tot cu murele acestea am facut si aceasta prajitura cu topping crocant, una din cele mai simple si mai delicioase prajituri cu mure. Le-am pus si intr-un chec cu iaurt si fructe de padure, spuma de mure, tort fara coacere cu iaurt si fructe de padure, briose sau cheesecake. Le gasiti pe toate postate intr-o singura postare de retete cu mure, pe care o puteti accesa dand click aici. 

Puteti schimba murele cu zmeura (caci este si ea in sezon) si veti obtine un chec la fel de frumos si gustos.

Mi-ar fi placut sa va arat reactia finutei mele Mara, cand a mancat o felie din acet chec. Ii place movul si ideea ca il poate regasi si intr-un chec. O mancat felia de chec rapid. I-am pus jumatate la pachet, sa poata savura acest chec si acasa, dupa ce termina de mancat la pranz ce ii punea mama ei in farfurie, desi nu cred ca se punea problema sa fie un copil mofturos.

Acum va las sa pregatiti reteta, asa ca va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru chec marmorat cu mure:

INGREDIENTE:

4 oua (separam albusul de galbenus)
220 g zahar tos
1 praf de sare
1 plic praf de copt
200 g faina + 3 linguri faina
50 ml ulei
2 linguri apa rece
200 g mure
1 lingura suc lamaie
1/2 lingurita coaja rasa de lamaie

PREPARARE:

Pentru inceput batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul. Le batem pana devin spuma foarte tare, ca pentru bezele, apoi oprim mixerul si punem galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul. Amestecam usor cu o lingura sau o spatula, de jos in sus. Incorporam apoi faina. Adaugam apa rece, coaja rasa de lamaie si praful de copt stins in sucul de lamaie.

chec-marmorat-cu-mure-1chec-marmorat-cu-mure-2

Spalam murele, apoi le pasam. Strecuram sucul si pulpa fructelor pasate, astfel incat in sita sa ramana semintele.

chec-marmorat-cu-mure-3

Luam aproximativ 1/4 din aluat si il amestecam cu sucul de mure, apoi incorporam 3 linguri de faina astfel incat cele doua compozitii sa aiba aceasi consistenta. In loc de faina se poate pune si amidon.
Punem un rand din aluatul alb, apoi punem aluatul mov. Acoprim cu aluatul alb, peste care punem iar un strat mov, si terminam cu cel alb.

chec-marmorat-cu-mure-4

Amestecam cu un cutit sau un bat de frigaruie pentru a crea efectul de marmorat. Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt. In acest caz il scoatem si punem pe un gratar sa se raceasca, apoi il pudram cu zahar, il feliem si servim.

Pofta buna!

Comentarii

  • Se pare ca-n acest week-end am mers pe aceeasi idee de desert. Pup si o saptamana frumoasa!

    • diva in bucatarie

      DA!!!

  • Ce idee faina!!! Cu mure intregi mi-ar fi trecut prin cap, dar cu sirop de mure.. nu 🙂

    • diva in bucatarie

      Mi s-a parut mai dragut asa…

Leave a Reply to Sara & Miki Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *