fbpx

RETETE RECENTE

CHUTNEY CU ROSII VERZI, CEAPA SI MERE

August 3, 2013 | CATEGORIA

chutney-de-rosii-verzi-(gogonele)-mere-si-ceapa

Chutney de rosii verzi este un sos delicios picant, avand in componenta ceapa si mere pentru completarea gustului dulceag. Il putem servi alaturi de carne la gratar, carnati, bulete, crochete, chiftelute dar si sandvisurile pot fi mai gustoase cu putin chutney.

Daca veti pregati o cantitate mai mare veti putea conserva acest sos fierbandu-l 30 minute intr-o oala cu apa (cu borcanele acoperite de apa). Va rezista minim 6 luni in camara.

INGREDIENTE:

800 g rosii verzi
400 g mere
3 linguri ulei de masline
2 cepe medii
1 catel mare usturoi
250 g zahar
2 linguri otet de mere
1-2 ardei iuti mari
1/4 lingurita boia de ardei dulce

PREPARARE:

Alegem rosiile verzi si merele, le spalam, apoi taiem cuburi rosiile. Merele vor fi curatate de coaja si taiate cuburi inainte sa le punem in oala pentru a nu oxida intre timp.

chutney-de-rosii-verzi,-mere-si-ceapa-1

Calim ceapa la foc mic, adaugam putina apa, apoi lasam pana scade aceasta si adaugam usturoiul tocat foarte marunt.

chutney-de-rosii-verzi,-mere-si-ceapa-2

Punem in oala rosiile verzi si merele taiate cuburi mici. Amestecam si lasam in jur de 5 minute sa se inmoaie rosiile.

chutney-de-rosii-verzi,-mere-si-ceapa-3

Adaugam boia de ardei dulce si ardeiul iute tocat marunt (cu seminte). Daca suportam foarte picant punem chiar 2 ardei iuti. Amestecam, mai lasam 1-2 minute sa fiarba la foc mic, apoi adaugam zaharul si otetul.

chutney-de-rosii-verzi,-mere-si-ceapa-4

chutney-de-rosii-verzi,-mere-si-ceapa-5

Lasam la foc mic pana se ingroasa compozitia. Turnam sosul in borcane sterilizate, mentinute la 100°C pana in momentul in care punem sosul in ele.

Sigilam cu un capac si le punem sub o paturica sa se raceasca, Le depozitam in camara pentru 2-3 luni.

Aroma este intensa, gustul minunat!

 

Pofta buna!

Comentarii

  • Mă răsfeți cu rețetele tale minunate, Cristina <3.

    • diva in bucatarie

      Cu drag! <3

  • DiaMar bucataria galbena

    O bunatate,cu siguranta!Numai bine!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Diana!

  • Tare sunt curioasa ce gust o avea… Dar, stiu sigur ca retetele tale sunt pe gustul meu, deci.. garantia ca-i bun o am!
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Incearca-l si nu vei regreta!

  • mitinita

    Ce combinatie interesanta,de incercat

    • diva in bucatarie

      Multumesc! Sper sa iti placa si tie!

  • Foarte interesanta reteta. Trebuie sa o incerc neaparat cat mai am rosii verzi in gradina. Cred ca e foarte bun.

  • laura

    Vad ca se poate consuma dupa 2-3 luni. Rezista peste iarna? Cam cat timp? Multumesc.

    • Eu am facut o cantitate mica si am folosit-o pe parcursul a 3 luni, dar am pastrat borcanele in frigider.

Leave a Reply to Simona Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *