Paste cu rosii coapte

1 august 2013Diva in Bucatarie

Paste cu rosii coapte. Reteta rapida de vara de paste cu rosii coapte si busuioc este fresh, usor de pregatit, pe placul intregii familii.

Paste cu rosii coapte – reteta foarte simpla, rapida si usoara.

Reteta rapida de vara de paste cu rosii coapte si busuioc este fresh, usor de pregatit, pe placul intregii familii.

Pe cat de simpla este, pe atat de gustoasa o veti gasi! Cu siguranta va fi repetata pe perioada verii pentru a profita de rosiile proaspat culese din gradina!

Dar, pentru ca reteta sa fie una gustoasa aveti grija ca pastele sa nu fie fierte excesiv. Le fierbeti cat scrie pe pachet, in apa cu sare si nu le clatiti.

Puteti folosi spaghetti, penne, paste spiralate, tagliatelle.

Eu am ales rosii cherry de doua culori, dar puteti folosi inclusiv rosii cherry negre iar efectul vizual va fi si mai placut.

Retete la fel de simple, extrem de gustoase, cu ingrediente banale gasiti in lista de mai jos (apasati pe titlul retetei si veti fi redirectionati catre aceasta):

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru paste cu rosii coapte si busuioc.

INGREDIENTE:

300 g paste tip penne
400 g rosii tip cherry de culori diferite
1 cescuta ulei de masline
sare
piper
busuioc uscat
1 ardei iute mic
3 catei de usturoi

Pentru servit:
parmezan (cascaval de post)
frunze de busuioc

PREPARARE:

Am pus pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet.

In acest timp am spalat rosiile, le-am taiat in jumatate, le-am pus in tava de copt si le-am condimentat cu piper, sare si busuioc uscat.

Le-am copt in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 8-10 minute, sau pana devin moi, fara a fi insa prea moi.

paste-cu-rosii-coapte-1

Am scurs uleiul din tava unde s-au copt rosiile intr-o tigaie. Am calit ardeiul iute tocat marunt pentru aproximativ 1 minut, apoi am adaugat usturoiul zdrobit si am mai sotat inca 5 secunde, apoi am luat de pe foc – usturoiul continua sa se caleasca in uleiul incins si dupa ce va fi luat de pe foc.

paste-cu-rosii-coapte-2

In acest timp pastele s-au fiert. Le scurs, dar am pastrat 50 ml din zeama in care au fiert. Am turnat uleiul cu ardei si usturoi peste paste, am amestecat usor, apoi 50 ml din zeama in care au fiert pastele, apoi am pus rosiile. Am amestecat iar.
Le-am impartit in farfurii, am pus rosiile, apoi am presarar parmezan ras fin (sau cascaval de post pentru cei care tin postul) si frunze de busuioc.

Foarte bune! Le-am mancat cu mare pofta!

Reteta aceasta este dovada ca se pot obtine preparate delicioase din ingrediente simple si banale.
Pofta buna!

Ma gasti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel pentru a fi notificati cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Vaiii ce bun!!! Îți mulțumesc ca te-ai gândit la mine și trebuie sa recunosc ca mi-ai făcut ziua mai frumoasa, având în vedere ca este prima zi a provocării și avem deja prima rețetă. Te pup xoxox

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *