Pireu de napi

27 iulie 2013Diva in Bucatarie

Pireu de napi. Curatam napii si cartoful de coaja apoi ii taiem cuburi mari si ii punem la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 15 minute, pana incep sa se inmoaie.

Pireul de napi, cu sau fara cartofi, reprezinta o garnitura simpla, buna si sanatoasa. Este o companie perfecta pentru pestele prajit. Se spune ca piureul de napi preparat cu lapte este un medicament popular vechi pentru tratarea bronsitei.

INGREDIENTE:

2 napi (400 g)
1 cartof mediu
30 g unt
50-100 ml lapte
1 varf cutit nucsoara
sare
piper proaspat macinat

PREPARARE:

Curatam napii si cartoful de coaja apoi ii taiem cuburi mari si ii punem la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 15 minute, pana incep sa se inmoaie.

pireu-de-napi-1

Luam de pe foc, adaugam untul, apoi laptele (incepem cu 50 ml) si asezonam cu sare, piper si nucsoara. Pasam si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Gustam si adaugam unt, lapte sau sare in functie de gust.

pireu-de-napi-2

Servim pireul de napi pe post de garnitura langa peste prajit!
Simplu, bun, sanatos!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. buna ziua. sunteti inresesati de un schimb de linkuri? ne putem promova reciproc. reteteculinarenoi.ro este siteul meu si are rank3 google. daca raspunsul dvs este unul pozitiv, astept un reply. multumesc

  2. Daca napul crud e cel din poza, acelea sunt ridichii. Napul este alb cu multi moduli precum ghimbirul dar ceva mai mari.Doar il cultiv de multi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *