Legume umplute cu carne la cuptor

18 iulie 2013Diva in Bucatarie

Legume umplute cu carne la cuptor. Legume proaspete din gradina umplute cu carne sunt perfecte pentru o masa in familie. Aromele combinate, dulceata cepei si a rosiilor, ne dau gustul perfect al acestei mancari.

Legume proaspete din gradina umplute cu carne sunt perfecte pentru o masa in familie. Aromele combinate, dulceata cepei si a rosiilor, ne dau gustul perfect al acestei mancari.

INGREDIENTE:

Mix de legume:
ardei gras, rosii, dovlecei, ceapa

Pentru umplutura:
500 g carne de porc
250 g carne de vitel
250 g piept de pui
100 g orez
1 ceapa mare
1 lingurita cimbru uscat
1/2 legatura marar proaspat
sare
piper

Pentru sos:
3 linguri ulei
1 ceapa mare
4 catei usturoi
200 ml sos gros de rosii
crengute de cimbru
1 lingurita cu varf zahar
1 frunza dafin
boabe de piper
pulpa de rosii (de la cele folosite pentru umplut)
1 morcov ras
1 felie telina rasa
1 lingura faina (amidon)

Pentru servit:
smantana
patrunjel verde

PREPARARE:

Pregatim carnea tocata pe care o vom amesteca cu restul ingredientelor pana se omogenizeaza compozitia.

mix-de-legume-umplute-cu-carne-la-cuptor-1

Spalam foarte bine toate legumele. Le scoatem cotoarele si semintele ardeilor, scobim rosiile si dovleceii (taiati in marimi aproximativ egale cu restul legumelor) cu o lingurita, curatam coaja cepelor, le spalam si le scoatem mijlocul.

mix-de-legume-umplute-cu-carne-la-cuptor-2

Umplem legumele cu carne si le asezam intr-o tava mare sau un vas termorezistent. Pregatim un sos pentru legume. Calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam 2 catei usturoi tocati cuburi mici, morcovul si telina rase fin. Stingem cu sucul de rosii si adaugam putin zahar si crengute de cimbru, sare, piper. Lasam sa fiarba 2-3 minute, apoi il turnam peste legume.

mix-de-legume-umplute-cu-carne-la-cuptor-3

Punem printre legume 2 catei de usturoi feliati, pulpa de la rosiile scobite, boabe de piper, o frunza de dafin si completam cu apa cat sa fie la nivelul legumelor. Acoprim cu o folie de staniol si bagam totul la cuptor pentru aproximativ o ora.

mix-de-legume-umplute-cu-carne-la-cuptor-4

Dupa acest interval scoatem folia, scurgem din sos, dizolvam faina in el, apoi il punem la loc. Punem iar la cuptor pentru aproximativ 20-30 minute.
Daca le intepam cu o furculita si sunt destul de moi inseamna ca sunt gata.

Le servim cu smantana si putin patrunjel verde presarat peste ele.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. am facut si eu aceasta reteta si a iesit foarte gustoasa si aspectuoasa, mi-a imparfumat casa cu mirosul ei placut. multumim pentru reteta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *