Legume proaspete din gradina umplute cu carne sunt perfecte pentru o masa in familie. Aromele combinate, dulceata cepei si a rosiilor, ne dau gustul perfect al acestei mancari.
INGREDIENTE:
Mix de legume:
ardei gras, rosii, dovlecei, ceapa
Pentru umplutura:
500 g carne de porc
250 g carne de vitel
250 g piept de pui
100 g orez
1 ceapa mare
1 lingurita cimbru uscat
1/2 legatura marar proaspat
sare
piper
Pentru sos:
3 linguri ulei
1 ceapa mare
4 catei usturoi
200 ml sos gros de rosii
crengute de cimbru
1 lingurita cu varf zahar
1 frunza dafin
boabe de piper
pulpa de rosii (de la cele folosite pentru umplut)
1 morcov ras
1 felie telina rasa
1 lingura faina (amidon)
Pentru servit:
smantana
patrunjel verde
PREPARARE:
Pregatim carnea tocata pe care o vom amesteca cu restul ingredientelor pana se omogenizeaza compozitia.
Spalam foarte bine toate legumele. Le scoatem cotoarele si semintele ardeilor, scobim rosiile si dovleceii (taiati in marimi aproximativ egale cu restul legumelor) cu o lingurita, curatam coaja cepelor, le spalam si le scoatem mijlocul.
Umplem legumele cu carne si le asezam intr-o tava mare sau un vas termorezistent. Pregatim un sos pentru legume. Calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam 2 catei usturoi tocati cuburi mici, morcovul si telina rase fin. Stingem cu sucul de rosii si adaugam putin zahar si crengute de cimbru, sare, piper. Lasam sa fiarba 2-3 minute, apoi il turnam peste legume.
Punem printre legume 2 catei de usturoi feliati, pulpa de la rosiile scobite, boabe de piper, o frunza de dafin si completam cu apa cat sa fie la nivelul legumelor. Acoprim cu o folie de staniol si bagam totul la cuptor pentru aproximativ o ora.
Dupa acest interval scoatem folia, scurgem din sos, dizolvam faina in el, apoi il punem la loc. Punem iar la cuptor pentru aproximativ 20-30 minute.
Daca le intepam cu o furculita si sunt destul de moi inseamna ca sunt gata.
Le servim cu smantana si putin patrunjel verde presarat peste ele.
Pofta buna!
Comentarii
Super bine arata! Si cred ca au fost delicioase, cum altfel puiteau fi cu legume proaspete š
Multumesc!
Ce mult imi plac!!!!
š
Combinatia asta este una pe care o fac si eu si imi place tare,tare mult.
Pup si zile frumoase la acest sfarsit de saptamana!
Multumesc,Maria!
am facut si eu aceasta reteta si a iesit foarte gustoasa si aspectuoasa, mi-a imparfumat casa cu mirosul ei placut. multumim pentru reteta !
Cu drag!