Dulceata de visine cu morcov si rom

11 iulie 2013Diva in Bucatarie

Dulceata de visine cu morcov si rom. Punem visinele fara samburi cu zaharul intr-un vas. Le lasam peste noapte la rece.

O reteta veche, aromata, delicioasa asa cum imi pregatea bunica! Ei ii placeau dulciurile in care punea alcool. Nu stiu daca erau doar experimente sau erau retete vechi, pastrate de ea, stiu doar ca imi placea aroma deosebita pe care o aveau!

INGREDIENTE:

1 kg visine – fara samburi
600 g zahar
200 g morcovi rasi
4-5 linguri de rom
sucul de la 1 lamaie
1 baton de scortisoara

PREPARARE:

Punem visinele fara samburi cu zaharul intr-un vas. Le lasam peste noapte la rece.

DULCEATA-DE-VISINE-CU-MORCOV-SI-ROM-1

A doua zi le punem la fiert, avand grija sa adaugam sucul de la o lamaie si un bat de scortisoara. Vom lua spuma de cate ori este nevoie. Punem morcovii rasi la calit intr-un vas de teflon. Adaugam 2 linguri de apa si lasam la foc mic, amestecand continuu, pana se evapora lichidul. Punem in dulceata de visine morcovii caliti si 4-5 linguri de rom.

DULCEATA-DE-VISINE-CU-MORCOV-SI-ROM-2

Dupa aproximativ 45 de minute de fierbere scoatem pe o farfurie putin sirop pentru a verifica consistenta. Daca este groasa si nu se prelinge in farfurie inseamna ca dulceata este gata. Scoatem batonul de scortisoara, apoi turnam dulceata fierbinte in borcanele curate, uscate si sterilizate pe care le sigilam imediat cu capace. Intoarcem borcanele pentru 15 minute cu capacul in jos apoi le aducem in pozitia normala. Le acoperim cu o paturica sau cu servete groase de bucatarie pentru a se raci cat mai lent. Daca nu vreti sa procedati astfel puteti presara peste dulceata fierbinte foarte putin salicil – dulceata nu se va strica si se pastreaza pana la 2 ani, dar nu cred ca va rezista atat de mult timp in camara!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *