Piept de pui cu dovlecel si rosii

10 iulie 2013Diva in Bucatarie

Piept de pui cu dovlecel si rosii. O reteta de vara, pregatita in stil mediteranean cu legume proaspete din gradina: piept de pui cu rosii si dovlecei. Gustoasa, aromata si sanatoasa!

O reteta de vara, pregatita in stil mediteranean cu legume proaspete din gradina: piept de pui cu rosii si dovlecei. Gustoasa, aromata si sanatoasa!

INGREDIENTE:

1 bucata mare piept de pui
4 rosii mari
2 dovlecei medii
1 ceapa medie
3 catei de usturoi
2 linguri masline
50 ml ulei
70 ml ulei de masline
80 ml supa de pui
sare
piper
oregano
crengute de rozmarin

PREPARARE:

Transam pieptul de pui in 4 portii. Punem in tava ceapa taiata in 6-8 felii, felii de rosii si dovleceii taiati pe lungime in sferturi, apoi fiecare feliuta in jumatate.
Aranjam pieptul de pui peste ceapa, rosii si dovlecel. Il stropim cu ulei de masline, condimentam cu sare, piper, oregano, apoi punem crengutele de rozmarin. Aranjam cateii de usturoi taiati felii printre restul ingredientelor si adaugam maslinele, apoi turnam supa de pui.

piept-de-pui-cu-rosii-si-dovlecei-1

Acoperim tava cu o folie de staniol si coacem in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 40 minute, apoi luam folia si lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.

piept-de-pui-cu-rosii-si-dovlecei-2

Simplu, bun si sanatos!

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna. Eu nu inteleg de unde iau supa de pui?Cum se procedeaza?Mai intai fac supa de pui si apoi o folosesc la reteta asta?Deci trb sa fac doua feluri de mancare neaparat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *