fbpx

RETETE RECENTE

TARTA CU CREMA DE BRANZA SI AFINE

July 9, 2013 | CATEGORIA

tarta-cu-crema-de-branza-si-afine

Tarta cu crema de branza si afine – reteta simpla si usor de pregatit.

tarta-cu-crema-de-branza-si-afine-5

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru tarta cu crema de branza si afine:

 

INGREDIENTE:

Pentru blat:
200 g faina + faina pentru tapetare
50 g zahar
1 praf de sare
1 ou
90 g unt + 1 cubulet unt pentru uns tava

Pentru umplutura:
320 g crema de branza
120 g zahar
50 g unt
1 pachet praf de budinca de vanilie
1/4 lingurita esenta vanilie

2 oua

Pentru topping:
125-150 g afine
75 g ciocolata alba
1 lingura frisca lichida

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Aluatul obtinut il dam la rece pentru o ora, apoi il intindem putin pe un blat de lucru tapetat cu faina. Il punem in forma de tarta tapetata cu unt si faina, apoi o intepam cu furculita cat de des putem si o bagam in frigider cat timp pregatim umplutura.

tarta-cu-crema-de-branza-si-afine-1

Pregatim umplutura amestecand toate ingredientele cu mixerul. Turnam compozitia peste blatul din forma de tarta.

tarta-cu-crema-de-branza-si-afine-2

Afinele culese, curatate, spalate bine si uscate vor fi presarate peste crema.

tarta-cu-crema-de-branza-si-afine-3

Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 40-45 minute. O lasam sa se raceasca in forma apoi o scoatem.

tarta-cu-crema-de-branza-si-afine-4

Topim la microunde ciocolata alba cu frisca lichida si decoram tarta. Putem sa o tapetam doar cu zahar pudra daca nu avem ciocolata alba – va fi la fel de buna!

tarta-cu-crema-de-branza-si-afine-5

Pofta buna!

 

Multumesc Ioana Capa pentru poza!

 

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Comentarii

  • Dea

    Ce buna si ce cremoasa este!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Andreea!

  • Arata extrem de bine, un desert tare bun si aromat! Pup

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Poliana! Te pup!

  • oauuuu ce minunatie!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Catalina!

  • O pun pe lista!!! Pup

    • diva in bucatarie

      Super!

  • Luminita1955

    Buna! In poza umpluturii se vad 2 oua. Nu am inteles daca se pun sau nu, pentru ca la ingrediente, nu apar.

    • diva in bucatarie

      Multumesc din suflet pentru atentionare!!! Se pun 2 oua!

  • Veronica

    Servus,

    Planuiesc sa o incerc diseara si as vrea sa stiu ce fel de crema de branza trebuie folosita, daca de tip Philadelphia sau mai degraba mascarpone?

    • diva in bucatarie

      Ricotta, Philadelphia, Mascarpone… in ordinea aceasta!

  • Lia

    n-am mai facut tarta, am studiat ce tava sa cumpar dar intrebarea este, daca nu iau una flexibila din silicon, mai pot sa scot blatul din forma asta de tarta cu multe onduleuri si mai au un relief si pe fund majoritatea acestor tavi;

    vad ca ai montat-o in tava si totusi apoi ai pus-o neportionata pe platou; chiar nu stiu cum o scoti intreaga cu toate pe ea?

    multumesc pt raspuns!

    • diva in bucatarie

      Draga Lia, eu am o forma cu fundul detasabil. MArginile le ung daca este cazul cu unt topit si faina, iar fundul tavilor mele este mereu acoperit de hartie de copt. Pun foaia mai mare si reusesc sa o scot intreaga si frumoasa. 😉
      PS: acest tip de tavi se gasesc in magazinele KitchenAid (poti comanda on-line).

      • Lia

        Am banuit eu de cand am vazut pe raft la supermarhet ca aveau 3 tipuri din care cea mai scumpa era cu fund detasabil si atunci mi-am pus problema ca va fi dificil sa o scot din alt tip de tava.

        Iti foarte multumesc pt sfat si apreciez in mod deosebit ca tu raspunzi tuturor intrebarilor. Sunt maruntisuri care, uite, conteaza si daca nu-mi ziceai tu nu ma hotaram ce fel de tava sa achizitionez.

  • dana kelemen

    Buna ziua; nun inteleg cum este cu Praful de budinca ; se pune pur si simplu in compozitie?

  • Simina

    Buna. Am pregatit tarta, conform indicatiilor si ingredientelor listate, fara oua in compozitia pentru umplutura, mirandu-ma usor. Nu am stat sa analizez pozele in detaliu, ca sa observ si ouale din umplutura. Dupa ce am scos tarta din cuptor am vazut ca nu e deloc legata. Am zis sa revin la reteta si sa ma uit mai cu atentie, inclusiv peste comentarii. Mare pacat ca nu ati corectat lista de ingrediente, mai ales ca cineva a sesizat lipsa celor doua oua din compozitia umpluturii. Luam retetele ca fiind ce trebuie, doar ca sa avem surprize neplacute apoi.

  • Sandra

    Buna! Ce diametru are tava pe care o folosesti? Multumesc.

Leave a Reply to Veronica Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *