Tarta cu crema de branza si afine

9 iulie 2013Diva in Bucatarie

Tarta cu crema de branza si afine. Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru tarta cu crema de branza si afine:

Tarta cu crema de branza si afine – reteta simpla si usor de pregatit.

tarta-cu-crema-de-branza-si-afine-5

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru tarta cu crema de branza si afine:

INGREDIENTE:

Pentru blat:
200 g faina + faina pentru tapetare
50 g zahar
1 praf de sare
1 ou
90 g unt + 1 cubulet unt pentru uns tava

Pentru umplutura:
320 g crema de branza
120 g zahar
50 g unt
1 pachet praf de budinca de vanilie
1/4 lingurita esenta vanilie

2 oua

Pentru topping:
125-150 g afine
75 g ciocolata alba
1 lingura frisca lichida

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Aluatul obtinut il dam la rece pentru o ora, apoi il intindem putin pe un blat de lucru tapetat cu faina. Il punem in forma de tarta tapetata cu unt si faina, apoi o intepam cu furculita cat de des putem si o bagam in frigider cat timp pregatim umplutura.

tarta-cu-crema-de-branza-si-afine-1

Pregatim umplutura amestecand toate ingredientele cu mixerul. Turnam compozitia peste blatul din forma de tarta.

tarta-cu-crema-de-branza-si-afine-2

Afinele culese, curatate, spalate bine si uscate vor fi presarate peste crema.

tarta-cu-crema-de-branza-si-afine-3

Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 40-45 minute. O lasam sa se raceasca in forma apoi o scoatem.

tarta-cu-crema-de-branza-si-afine-4

Topim la microunde ciocolata alba cu frisca lichida si decoram tarta. Putem sa o tapetam doar cu zahar pudra daca nu avem ciocolata alba – va fi la fel de buna!

tarta-cu-crema-de-branza-si-afine-5

Pofta buna!

Multumesc Ioana Capa pentru poza!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna! In poza umpluturii se vad 2 oua. Nu am inteles daca se pun sau nu, pentru ca la ingrediente, nu apar.

  2. Servus,

    Planuiesc sa o incerc diseara si as vrea sa stiu ce fel de crema de branza trebuie folosita, daca de tip Philadelphia sau mai degraba mascarpone?

  3. n-am mai facut tarta, am studiat ce tava sa cumpar dar intrebarea este, daca nu iau una flexibila din silicon, mai pot sa scot blatul din forma asta de tarta cu multe onduleuri si mai au un relief si pe fund majoritatea acestor tavi;

    vad ca ai montat-o in tava si totusi apoi ai pus-o neportionata pe platou; chiar nu stiu cum o scoti intreaga cu toate pe ea?

    multumesc pt raspuns!

    1. Draga Lia, eu am o forma cu fundul detasabil. MArginile le ung daca este cazul cu unt topit si faina, iar fundul tavilor mele este mereu acoperit de hartie de copt. Pun foaia mai mare si reusesc sa o scot intreaga si frumoasa. 😉
      PS: acest tip de tavi se gasesc in magazinele KitchenAid (poti comanda on-line).

      1. Am banuit eu de cand am vazut pe raft la supermarhet ca aveau 3 tipuri din care cea mai scumpa era cu fund detasabil si atunci mi-am pus problema ca va fi dificil sa o scot din alt tip de tava.

        Iti foarte multumesc pt sfat si apreciez in mod deosebit ca tu raspunzi tuturor intrebarilor. Sunt maruntisuri care, uite, conteaza si daca nu-mi ziceai tu nu ma hotaram ce fel de tava sa achizitionez.

  4. Buna. Am pregatit tarta, conform indicatiilor si ingredientelor listate, fara oua in compozitia pentru umplutura, mirandu-ma usor. Nu am stat sa analizez pozele in detaliu, ca sa observ si ouale din umplutura. Dupa ce am scos tarta din cuptor am vazut ca nu e deloc legata. Am zis sa revin la reteta si sa ma uit mai cu atentie, inclusiv peste comentarii. Mare pacat ca nu ati corectat lista de ingrediente, mai ales ca cineva a sesizat lipsa celor doua oua din compozitia umpluturii. Luam retetele ca fiind ce trebuie, doar ca sa avem surprize neplacute apoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *