Gratin de cartofi cu zucchini si sunca

8 iulie 2013Diva in Bucatarie

Gratin de cartofi cu zucchini si sunca. Coacem gratinul de cartofi cu zucchini si sunca la 200°C pana se rumeneste putin si se inrareste compozitia de branza cu oua.

Luna aceasta gradinile sunt pline de dovlecei, asa ca pregatim cat mai multe retete cu acestia. Am ales cele mai intalnite si mai folosite ingrediente pe care le aveti cu siguranta in casa pentru aceasta reteta gustoasa.

INGREDIENTE:

500 g cartofi
300 g zucchini
80 g sunca slaba (tip Praga)
1 praf usturoi granulat
100 g cascaval
50 g telemea de vaca
2 oua
200 ml smantana
sare
piper
nucsoara
1 cub de unt pentru uns vasul
2-3 linguri de pesmet

PREPARARE:

In primul rand punem cartofii cu coaja (spalati foarte bine in prealabil) la fiert in apa clocotita cu putina sare. Spalam si curatam zucchini, apoi il feliem. Taiem felii rotunde si cartofii fierti si curatati de coaja. Oparim feliile de dovlecei in apa clocotita cu sare timp de 1 minut, apoi le scoatem cu o sita si le lasam sa se raceasca.

gratin-de-cartofi-cu-zucchini-si-sunca-1

Tocam sunca cuburi mici. Dam branza prin razatoarea mare, o amestecam cu cascavalul ras, un praf de usturoi, smantana, si ouale batute. Asezonam cu sare, piper si putina nucsoara rasa.

gratin-de-cartofi-cu-zucchini-si-sunca-2

Ungem un vas termorezistent cu unt si il tapetam cu pesmet. Punem felii alternative de cartofi, dovlecei si cubulete de sunca, avand grija sa punem si din amestecul de branzeturi cu oua intre accestea.

gratin-de-cartofi-cu-zucchini-si-sunca-3

Coacem gratinul de cartofi cu zucchini si sunca la 200°C pana se rumeneste putin si se inrareste compozitia de branza cu oua.

gratin-de-cartofi-cu-zucchini-si-sunca-4

Servim gratinul cald, sau rece. Si pentru ca este vara si cald ar merge si un pahar de vin alb rece.

gratin-de-cartofi-cu-zucchini-si-sunca

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna seara! Tocmai imi puneam problema ce fac din recolta bogata de dovlecei, datorata ploilor generoase de anul acesta.
    Tentanta reteta ta, sigur o voi proba.
    O duminica frumoasa!

  2. mai mult decat fenomenal de gustosi!
    nu ma primesti si pe mine in blogrollul tau? sau poate te-ar interesa un schimb de bannere…
    o voi face si eu cu mare drag, daca esti de acord!

  3. Buna ziua! Reteta suna f bine, ma pregatesc sa o incerc si eu 🙂 insa nu scrie cand si unde pot folosi cele 100 g de cascaval… Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *