Inghetata de vanilie

7 iulie 2013Diva in Bucatarie

Inghetata de vanilie. Curatam semintele din pastaile de vanilie. Le punem in lapte impreuna cu pastaile. Dam laptele intr-un clocot, apoi luam de pe foc.

Inghetata de vanilie este preferata baiatului si a sotului meu. Din fericire de la acesta reteta pornesc pentru a pregati si alte tipuri de inghetata, asa ca azi va arat cat de usor se poate face o inghetata in casa, astfel incat vom sti cat este de proaspata si naturala.

INGREDIENTE:

500 ml lapte
2 batoane vanilie
6 galbenusuri
150 g zahar tos
200 ml smantana pentru frisca

PREPARARE:

Curatam semintele din pastaile de vanilie. Le punem in lapte impreuna cu pastaile. Dam laptele intr-un clocot, apoi luam de pe foc.

inghetata-de-vanilie-1

Mixam intr-un castron galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema spumoasa, deschisa la culoare.

inghetata-de-vanilie-2

Incorporam treptat laptele fierbinte (din care am scos pastaile de vanilie), continuand sa amestecam cu o paleta. Turnam compozitia inapoi in oala si o punem la fiert la bain-marie pana se ingroasa (daca dam cu degetul pe lingura de care ne ajutam sa amestecam in vas si ramane o dunga clara, atunci este gata). Luam de pe foc si o strecuram daca este nevoie, apoi o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit o punme intr-un vas la congelator pentru o ora. Cu putin timp inainte de a trece acest interval de timp batem frisca bine. O amestecam cu compozitia de ou din congelator, mixand bine.

inghetata-de-vanilie-3

Punem compozitia obtinuta la congelator pentru 8 ore apoi putem servi.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *