Porumb fiert

5 iulie 2013Diva in Bucatarie

Porumb fiert. Pentru a pregati porumb fiert cat mai bun, incercam sa cumparam acei stiuleti „in lapte”, cu bobul foarte moale.

Porumbul fiert ne duce cu gandul la copilarie, atunci cand parintii sau bunicii ne lasau sa mancam stiuletii cu boabe moi, aurii si aburinde. Invariabil in vacantele la tara sau la mare, pe plaja, porumbul fiert facea parte din meniul zilei… Nici acum nu ii rezist!
Pentru a pregati porumb fiert cat mai bun, incercam sa cumparam acei stiuleti „in lapte”, cu bobul foarte moale.

INGREDIENTE:

stiuleti de porumb
apa

Pentru servit: sare fina sau sare de mare

PREPARARE:

Scoatem stiuletii din frunzele care ii imbraca (panusi) si indepartam matasea (pe aceasta o putem usca si folosi daca avem nevoie de ceaiuri pentru rinichi). Spalam frunzele sub jet de apa. Jumatate din ele le punem pe fundul vasului in care vom fierbe stiuletii, apoi punem porumbul.

porumb-fiert-1

La final restul de frunze. Daca vasul este ingust si nu incap stiuletii intregi ii putem rupe in jumatate.
Punem apa cat sa acoperim porumbul si frunzele, apoi punem la fiert. Fierbem pana boabele sunt moi (de la 30 minute la o ora – daca este porumb „de lapte” se va fierbe foarte repede).

porumb-fiert-2

Cat credeti ca a rezistat ce am pregatit in farfurie? 5 minute… si s-au dus!

porumb-fiert-001

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *