Sos picant de rosii cu feta la cuptor

4 iulie 2013Diva in Bucatarie

Sos picant de rosii cu feta la cuptor. Tocam ceapa si usturoiul cat mai marunt. Curatam ardeiul iute de seminte si il tocam marunt. Toate acestea le calim in uleiul incins.

Sos picant cu feta la cuptor, numai bun de savurat la micul dejun sau chiar la cina. Gustos, aromat si usor de pregatit. Aceasta reteta o sa va placa si o sa trimita cu gandul la vara, la vacanta…

INGREDIENTE:

2 cepe mari
3 catei de usturoi
1 ardei iute mare
1 lingura vin rosu
2 linguri apa
1 lingurita zahar
1/2 lingurita oregano uscat
2-3 frunze busuioc
1-2 linguri ulei de masline
400 g pulpa de rosii
2 rosii mari coapte – decojite
200 g feta

PREPARARE:

Tocam ceapa si usturoiul cat mai marunt. Curatam ardeiul iute de seminte si il tocam marunt. Toate acestea le calim in uleiul incins.

sos-picant-de-rosii-cu-feta-1

Stingem cu vin si apa, adaugam zaharul si amestecam pana se evapora lichidul. Adaugam rosiile tocate marunt, oregano, sare, piper, busuioc si fierbem la foc mediu in jur de 3 minute.

sos-picant-de-rosii-cu-feta-2

Turnam sosul de rosii intr-un vas termorezistent. Peste acesta punem branza feta taiata cuburi mari. Coacem sosul picant de rosii cu feta in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 10-15 minute, apoi il servim cald, cu paine prajita.

sos-picant-de-rosii-cu-feta-3sos-picant-de-rosii-cu-feta-01

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Cristina, ce supriza frumoasa! Iti multumesc tare mult pentru ca te-ai gandit la mine, si-ti marturisesc ca stau de ceva timp la tine pe site si iti tot admir fotografiile, imi place mult ce faci! Cu drag, Ana

  2. Cred ca este delicioasa, imi aminteste cumva de Grecia! Imi pare rau ca nu mai reusesc sa scriu atat de des dar de la birou nu mai am acces :(. Te urmaresc constant inasa :), te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *