Prajitura cu ricotta, lime si coacaze

29 iunie 2013Diva in Bucatarie

Prajitura cu ricotta, lime si coacaze. 2 linguri smantana lichida pentru frisca (poate fi si smantana pentru gatit)

Coacazele din tufele din jurul casei sunt pe terminate. Cu ele am pregatit aceasta prajitura delicioasa, umeda, aromata! Se face usor, fara tehnici complicate! Iata de ce este nevoie pentru a pregati prajitura cu ricotta, lime si coacaze:

INGREDIENTE:
(pentru o forma de 24*24 cm)

100 g unt
250 g zahar
1 plic zahar vanilat
4 oua
250 g ricotta
coaja rasa de la 1 lime
sucul de la 1/2 lime
250 g faina
1 praf de sare
1 plic praf de copt
2 linguri smantana lichida pentru frisca (poate fi si smantana pentru gatit)
120 g coacaze (60 g rosii si 60 g negre)

PREPARARE:

Pentru inceput mixam untul cu zaharul tos si cel vanilat pana devin o spuma. Adaugam apoi ouale treptat, amestecand dupa fiecare in parte pana la omogenizare.

prajitura-cu-ricotta,-lime-si-coacaze-1

Adaugam apoi ricotta, amestecam bine si turnam sucul de lime. Punem si coaja rasa.

prajitura-cu-ricotta,-lime-si-coacaze-2

Incorporam apoi faina amestecata cu parf de copt si sare.

prajitura-cu-ricotta,-lime-si-coacaze-3

Adaugam smantana lichida, omogenizam apoi adaugam fructele spalate bine si curatate.

prajitura-cu-ricotta,-lime-si-coacaze-4

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea. Daca o coacem la 160°C timp de 60 minute poate nu se va mai crapa, asa cum am s-a intamplat la mine.

prajitura-cu-ricotta,-lime-si-coacaze-5

Scoatem prajitura pe un gratar si o lasam sa se raceasca. Cand s-a racit, optional o putem tapeta cu zahar pudra.

prajitura-cu-ricotta,-lime-si-coacaze-01

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *