Sos picant cu rosii coapte, usturoi si ardei iute

23 iunie 2013Diva in Bucatarie

Sos picant cu rosii coapte, usturoi si ardei iute. Va spuneam ca am fost la casa de la tara a prietenilor, pentru a sarbatori cu prietenii nostri ziua de nastere a mea si a lui. Suntem nascuti in aceeasi zi.

Sos picant cu rosii coapte, usturoi si ardei iute este reteta unuia din cele mai fabuloase sosuri mancate de mine, langa o friptura. Un fel de mujdei de usturoi cu rosii si ardei iute. Se face simplu si usor.

Friptura la gratar poate parea ceva simplu, banal… dar insotita de sosul potrivit exista riscul sa nu te poti opri la o singura portie! Este adevarat ca uneori contribuie din plin la acest fapt compania prietenilor dragi si decorul de poveste!

Noi am fost in week-end-ul al trecut la casuta de la tara a unor prieteni. O casa veche, taraneasca, cu un farmec ce greu poate fi descris. M-am simtit purtata in timp, cand eram foarte mica si am fost in casa bunicilor din partea mamei. Cu timpul, din cauza batranetei, acestia s-au mutat la sora mamei si nu am mai vazut casuta lor, dar mie mi-a ramas intiparita in memorie.

Va spuneam ca am fost la casa de la tara a prietenilor, pentru a sarbatori cu prietenii nostri ziua de nastere a mea si a lui. Suntem nascuti in aceeasi zi.

Andreea a propus sa pregatim langa friptura acest sos picant de rosii cu ardei iute si usturoi. Nu va pot spune cat este de bun! Trebuie sa il incercati si voi.

Daca tot pregatiti un gratar, ar fi pacat sa nu puneti doua rosii si unul sau doi ardei iuti sa se faca langa carne.

Reteta acestui sos picant, facut in casa, este simpla, rapida si usor de facut.

Practic in 5 minute, din momentul in care rosiile sunt coapte, acesta poate fi pregatit.

sos-picant-din-rosii-coapte-cu-usturoi-si-ardei-iute-0.

Usturoiul curatat si trecut prin presa se freaca pentru inceput cu sare, apoi se toarna ulei in fir subtire, ca la maioneza. Nu exagerati cu uleiul. Cred ca ma folosit 20-30 ml la o capatana de usturoi.

Sosul picant cu rosii coapte, usturoi si ardei iute merge langa friptura de pui, porc, vita, berbecut sau peste. Dupa ce il incercati prima oara o sa tot vreti sa il pregatiti.

Daca vreti sa vedeti cum se face un sos picant cu rosii si ardei iute, un fel de mujdei cu rosii coapte, cititi lista de ingrediente si modul de preparare prezentat mai jos.

INGREDIENTE:

2 rosii coapte la gratar
1 capatana mica usturoi
1-2 ardei iuti copti la gratar (in functie de cat de picant va doriti sosul)
ulei de masline
sare

PREPARARE:

Am prajit la gratar rosiile si ardeii iuti, langa friptura.

sos-picant-din-rosii-coapte-cu-usturoi-si-ardei-iute-1

Am indepartat cojile rosiilor, iar ardeii iuti I-am taiat fasiute astfel incat sa poata fi eliminate semintele.

sos-picant-din-rosii-coapte-cu-usturoi-si-ardei-iute-2

Am curatat usturoiul, l-am zdrobit cu presa, apoi l-am frecat cu sare si ulei ca la maioneza. Am adaugat rosiile tocate marunt, ardeii iuti si am amestecat. Asta e tot!

sos-picant-din-rosii-coapte-cu-usturoi-si-ardei-iute-3

Simplu, bun, rapid!

Am insotit friptura cu sos picant de rosii si usturoi si un pahar de vin vechi. Cam din anul in care s-a nascut prietenul nostru.

Pofta buna!

sos-picant-din-rosii-coapte-cu-usturoi-si-ardei-iute-4

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram

Va invit in grupul Gatesc cu prietenii

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. e minunat ,am invatat sa pregatesc acest sos in Londra ,de la niste prieteni foarte dragi mie ,originari din Grecia ,incercatil cu incredere e bun ,cu mare drag Lacry

  2. Reteta simpla si placuta la gust. Poate din comoditate am folosit o conserva de rosii san marzano fara pielite dupa mine cele mai cautate rosii au un gust iesit din comun. Pacat de poza cu casa e mica am vrut sa o fac wallpaper cat despre Murfatlarul ala din 1963 tre sa fie ceva deosebit. Mi-a amintit de coniacul Dunarea 42 de grade si un parfum pe masura. Numai bine si spor la treaba am cautat o reteta de mici dar fara succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *