Gratin de dovlecei si vinete

18 iunie 2013Diva in Bucatarie

Gratin de dovlecei si vinete. Dovlecei si vinete gratinate pot fi o cina perfecta. Legumele acestea nu-mi lipsesc din frigider in perioada verii, asa ca retete cu acestea am destul de multe si variate.

Dovlecei si vinete gratinate pot fi o cina perfecta. Legumele acestea nu-mi lipsesc din frigider in perioada verii, asa ca retete cu acestea am destul de multe si variate.
Ingredientele sunt cu nota informativa, ce aveam in frigider la momentul respectiv, dar reteta poate fi adaptata in functie de gusturile fiecaruia.

INGREDIENTE:

2 dovlecei medii
2 vinete medii
1 catel usturoi
120 g cascaval
30 g cascaval afumat
30 g telemea
2 oua
sare
piper proaspat macinat
ulei pentru prajit
1 cub unt
2 linguri pesmet pentru tapetarea vasului

PREPARARE:

Taiem dovleceii si vinetele pe lungime, felii subtirele de 3-4 mm. Le calim in uleiul in care am calit anterior un catel de usturoi pana a devenit auriu (pe acesta il aruncam pentru ca devine amar dupa ce s-a calit). Feliile de vinete si dovlecei calite le scoatem si le punem pe un servet pentru a trage excesul de ulei.

dovlecei-si-vinete-gratinate-1

Tapetam un vas termorezistent cu unt si pesmet. Aranjam alternativ felii de dovlecel si felii de vinete, punand intre acestea cascaval afumat si 80 g cascaval taiat cuburi mari. Asezonam cu sare si piper proaspat macinat.

dovlecei-si-vinete-gratinate-2

Batem 2 oua, le condimentam cu putina sare si piper, adaugam telemeaua si restul de cascal rase si amestecam bine. Turnam peste legume si coacem in cuptorul preincalzit la 200°C pana se intareste compozitia de oua.

dovlecei-si-vinete-gratinate-3

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. In aceasta seara am facut vanata si dovlecel pane.. si cum nici mie nu-mi lipsesc din casa (gradina), neaparat voi incerca reteta asta!!
    Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *