Muffins cu cirese – cele mai pufoase briose cu cirese proaspete

17 iunie 2013Diva in Bucatarie

Muffins cu cirese – cele mai pufoase briose cu cirese proaspete. Aceste mici prajiturele cunoscute de noi sub denumirea de briose vin de peste ocean si se numesc muffins. Termenul de briosa in patiserie se refera la aluat dospit, ca de cozonac.

Muffins cu cirese – briose foarte pufoase si delicioase cu cirese –  cea mai simpla si mai rapida reteta de prajitura cu cirese proaspete, dar pot fi folosite si cirese sau visine din compot sau congelate.

Aceste mici prajiturele cunoscute de noi sub denumirea de briose vin de peste ocean si se numesc muffins. Termenul de briosa in patiserie se refera la aluat dospit, ca de cozonac.

Muffins cu cirese sunt perfecte pentru un desert rapid si delicios pentru orice moment al zilei. Fie ca veti dori sa le mancati la micul dejun, fie ca le veti lua in pachetelul vostru sau al copilului (mai bine un desrt facut in casa decat chimicalele dulci de la chiscul scolii), fie le puteti lua cu voi in excursii.

muffins-cu-cirese-05

Aceste briose cu cirese sunt foarte pufoase, aromate si extrem de gustoase. In plus se fac foarte usor si foarte rapid. Orice copil ar putea sa le faca, asa ca nu va refuzati un desert simplu, pentru rasfatul de langa ceasca cu cafea.

Profitati de fructele de sezon, mancati-le proaspete, dar pastrati cateva si pentru aceste briose. Veti obeserva ca nu am multe retete cu cirese pe blog. Asta pentru ca desi mancam foarte multe nu nu saturam de ele. Daca le-am gasi mereu, precum merele, perele sau portocalele, probabil ar fi mult mai simplu. Retetele mele cu cirese le gasiti grupate intr-o singura postare, daca dati click aici. Mai multe retete de briose, muffins sau cupcakes gasiti daca dati click aici.

Daca aveti petreceri pentru copii puteti pune pe lista meniului si aceste briose delicioase cu cirese. Mi se par mult mai potrivite decat deserturile cu creme, mai ales vara, cand este foarte cald.

Acum va las lista de ingredient te si modul de preparare pentru muffins cu cirese – cele mai pufoase si mai gustoase briose cu cirese

INGREDIENTE:
(Pentru 6-7 bucati mari)

100 g cirese
90 g unt
100 g zahar
1 praf de sare
1 pachet zahar vanilat
1/2 lingurita esenta vanilie
2 oua (medii)
150 g faina
1/2 pachet praf copt
60-80 g iaurt grecesc

pentru topping – optional:
3 linguri zahar pudra
sucul de la cateva cirese

PREPARARE:

Pentru inceput am mixat untul cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si un praf de sare pana au devenit o spuma cremoasa. Am adaugat ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare in parte.

MUFFINS-CU-CIRESE-1

Am incorporat faina amestecata cu praful de copt, apoi iaurtul. In fuctie de marimea oualelor am adaugat iaurt astfel incat sa obti o compozitie de consistenta medie (sa nu fie foarte lichida, nici foarte groasa).

MUFFINS-CU-CIRESE-2

Am adaugat ciresele spalate bine, curatate de codite si samburi si taiate pe jumatate. Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia. Am impartit aluatul in formele de briose tapetate cu hartiute speciale sau in forme de silicon, dar adaca nu aveti puteti sa tapetati cu ulei si faina si am umplut doar 3/4 din volumul lor, pentru ca vor creste foarte mult.

MUFFINS-CU-CIRESE-3

Le -am copt in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 minute, apoi le-am scos si le-am lasat sa se raceasca pe un gratar. Cand acestea s-au racit, am turnat peste ele o glazura obtinuta prin amestecul zaharului pudra cu putin suc de cirese (am turnat sucul cate putin, astfel incat glazura sa fie doar putin lichida). Daca nu le vreti glazurate puteti doar sa le pudrati cu zahar sau le lasati simple.

MUFFINS-CU-CIRESE-4

Uitati cat de pufoase sunt! Si atat de parfuamte si delicioase!

Iata cum puteti face cel mai simplu si mai rapid desert cu cirese: muffins cu cirese – briose cu cirese.

muffins-cu-cirese-05

Pofta buna!

Doinita Carlig le-a incercat. Multumesc pentru poza!!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *