Mazare proaspata cu muschiulet de porc

11 iunie 2013Diva in Bucatarie

Mazare proaspata cu muschiulet de porc. Pentru inceput calim in 2 linguri de ulei incins carnea si baconul (la foc mic) pana isi schimba carnea culoarea .

Mazarea proaspata este foarte buna, daca nu ai ghinionul sa nimeresti genul acela de bob la care fierbi mult si ramane tare. Din fericire acum am nimerit mazare buna, cu bob moale si iata ce mancarica buna a iesit!

INGREDIENTE:
(pentru 4 portii)

250 g muschiulet de porc
4 felii lungi bacon
700 g mazare proaspata
800 ml supa de pui
1 ceapa medie
1 morcov mediu
1 felie de telina
1 creanguta de menta
1 ceasca suc de rosii
1 lingurita zahar
1 frunza dafin
sare
piper
1/2 legatura marar paroaspat
4 linguri ulei

PREPARARE:

Pentru inceput calim in 2 linguri de ulei incins carnea si baconul (la foc mic) pana isi schimba carnea culoarea .

mazare-cu-muschiulet-de-porc-1

Scoatem carnea pe o farfurie, adaugam restul de ulei si calim usor ceapa, morcovul si telina rase fin.

mazare-cu-muschiulet-de-porc-2

Stingem cu 500 ml supa de pui, adaugam carnea si baconul si lasam sa fiarba in jur de 10 minute, la foc mediu, cu capacul pus. Punem apoi crenguta de menta si continuam sa fierbem cu capac, inca 5 minute.

mazare-cu-muschiulet-de-porc-3

Adaugam mazarea, sucul de rosii, frunza de dafin, restul de supa, condimentam cu piper si lasam sa fiarba pana sunt fierte atat mazarea cat si carnea.

mazare-cu-muschiulet-de-porc-4

In acest moment adaugam sarea si mai lasam pe foc inca 2 minute. Luam de pe foc, punem mararul tocat si amestecam.
Servim mancarea de mazare proaspata cu muschiulet de porc cat este calda.

mazare-cu-muschiulet-de-porc-01

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *