Prajitura cu rubarba, fulgi de migdale si ciocolata

7 iunie 2013Diva in Bucatarie

Prajitura cu rubarba, fulgi de migdale si ciocolata. Taiem rubarba curatata si spalata bine in cuburi de 2-2.5 cm. Peste acestea punem 2 linguri de zahar si le lasam astfel in jur de 1 ora.

prajitura-cu-rubarba,-migdale-si-ciocolata-01

Prajitura cu rubarba si un topping cu fulgi de migdale si ciocolata alba poate fi rasfatul perfect in aceasta perioada. Imi place mult rubarba, asa ca am profitat de faptul ca se gaseste acum in magazine si am pregatit aceasta prajitura super delicioasa!

INGREDIENTE:

300 g rubarba (2 tije mai groase)
2 linguri zahar
1 lingurita scortisoara
100 g unt
100 g zahar brun
2 oua
2 linguri lichior portocale
coaja rasa de la o portocala mica
1 praf de sare
100 g faina
1 lingurita praf de copt
30 g amidon

Pentru topping:
50 g unt
50 g zahar
50 g faina
100 g fulgi de migdale
60 g ciocolata alba + 2 linguri lapte

PREPARARE:

Taiem rubarba curatata si spalata bine in cuburi de 2-2.5 cm. Peste acestea punem 2 linguri de zahar si le lasam astfel in jur de 1 ora.

prajitura-cu-rubarba,-migdale-si-ciocolata-1

Dupa acest interval mixam untul cu zaharul pana devin ca o spuma, apoi adaugam ouale unul cate unul.

prajitura-cu-rubarba,-migdale-si-ciocolata-2

Adaugam lichiorul de portocale, coaja rasa de portocale, apoi faina amestecata cu amidon, praf de copt si un praf de sare.

prajitura-cu-rubarba,-migdale-si-ciocolata-3

Dupa ce omogenizam compozitia o turnam in tava tapetata cu hartie de copt (diametrul de 21 cm). Peste aceasta punem rubarba pe care o vom pudra cu putina scortisoara. Intr-un bol amestecam untul rece cu zaharul, faina si 50 g fulgi de migdale. Presaram acest amestec peste rubarba, apoi adaugam restul de fulgi de migdale.

prajitura-cu-rubarba,-migdale-si-ciocolata-4

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 60 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea (sunt cuptoare care vor coace mai rapid, dar mi sa intamplat sa o coc si in 80 de minute). In momentul in care incepe sa se rumeneasca o acoperim cu o folie de staniol. O scoatem apoi pe un gratar si o lasam sa se raceasca. Topim ciocolata alba impreuna cu o lingura de lapte si decoram prajitura.

DELICIOASA!!!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *