Cotlet de porc in sos barbeque la cuptor

5 iunie 2013Diva in Bucatarie

Cotlet de porc in sos barbeque la cuptor. Cred ca este cel mai bun sos pe care l-am gustat in ultima vreme, un sos care a mers de minune cu carnea de porc.

Cred ca este cel mai bun sos pe care l-am gustat in ultima vreme, un sos care a mers de minune cu carnea de porc.

cotlet-de-porc-cu-sos-barbeque

INGREDIENTE:

10 felii cotlete
2-3 linguri mustar boabe
2 cepe medii taiate julien
piper proaspat macinat

Pentru sos:
100 ml ulei
150 ml supa vita/pui
2 linguri otet
2 catei usturoi zdrobiti
250 ml suc de rosii gros
70 ml ketchup
1 lingurita sare
1 lingurita busuioc sau cimbru
2 lingurite miere
2 linguri sos Worchester

1 lingurita rasa amidon

PREPARARE:

Bucatile de carne le ungem cu boabele de mustar, punem ceapa printre acestea, condimentam cu piper proaspat macinat, turnam putin ulei peste ele si le dam la rece pentru 2-4 ore.

cotlet-de-porc-cu-sos-barbeque-la-cuptor-1

Dupa acest interval aduagam restul de ingrediente amestecate bine (fara amidon!) si dam vasul la cuptor acoperindu-l cu o folie de staniol. Amestecam bine carnea cu sosul inainte de a acoperi cu folie de staniol.

cotlet-de-porc-cu-sos-barbeque-la-cuptor-2

Vom coace in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 30-35 minute, apoi luam folia si lasam sa se rumeneasca si sa scada putin sosul (maxim 15 minute). Pentru servit luam sosul din vasul in care am copt carnea (adunam toata ceapa din vas daca se poate), dizolvam 1 lingurita amidon in acesta si il fierbem inca 2 minute, apoi il strecuram.

Servim carnea pe pat de piure de cartofi turnand sos peste aceasta.

Simplu si foarte bun!
Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *