Brownie cheesecake

31 mai 2013Diva in Bucatarie

Brownie cheesecake. Retetele de brownie (cunoscute la noi sub denumirea de negrese)sunt delicioase, cu un blat umed, pufos, indragit de toti iubitorii de ciocolata.

Brownie cheesecake- reteta de brajitura de ciocolata marmorata cu crema de branza – extrem de gustoasa si usor de facut. Brownie cheesecake este o prajitura rafinata, senzuala, fina. As putea spune ca e cea mai buna prajitura gustata in ultima vreme. Un gust absolut divin, o consistenta placuta… va spun ca este irezistibila!

Retetele de brownie (cunoscute la noi sub denumirea de negrese)sunt delicioase, cu un blat umed, pufos, indragit de toti iubitorii de ciocolata.

Cu reteta acesta l-am facut pe baiatul meu sa iubeasca cheesecake-ul. Combinatia de prajitura de ciocolata dulce cu o crema de branza mai putin dulce au fost exact ceea ce trebuie pentru a declansa dragostea pentru prajiturile cu branza.

Brownie cheesecake puteti face oricand aveti pofta de ceva dulce, dar este o prajitura perfecta si pentru sarbatori sau alte evenimente din viata voastra.  Fie ca aveti o masa festiva, o petrecere in familie sau o aniversare, vreti sa faceti o surpriza celor dragi sau colegilor, aceasta poate fi o solutie buna. Ei bine, nu aveti cum sa dati gres cu aceasta reteta.

Si, daca pregatiti de sarbatori aceasta reteta de brownie cheesecake, eu zic ca poate inlocui cu succes o pasca sau un tort de ciocolata complicat. Cand ai de facut cozonaci si alte nebunii, zau daca nu vreti sa scapati rapid din bucatarie.

Retete de cheesecake gasiti o multime pe blog, la fel si de negrese, dar combinatia aceasta… credeti-ma este cea mai tare!

Toate retetele de cheesecake le gasiti grupate in acest link. Mai multe retete de negrese, brownie gasiti in aceasta postare.

Si daca o incercati si o sa placa sper ca imi veti trimite poze, iar daca o veti distribui, eu va multumesc anticipat. M-as bucura ca reteta mea de brownie-cheesecake sa ajunga in cat mai multe cuptoare si sa aduca zambete pe fetele celor care o incearca.

Brownie cheesecake o sa va cucereasca.

Este promisiunea pe care v-o fac, asa ca va las lista de ingrediente si modul de preparare prezentat mai jos, pas cu pas.

Ingrediente brownie cheesecake:
(Pentru o tava cu diametrul 26 cm)

Pentru brownie:
100 g unt
60 g ciocolata neagra
1 lingura lapte
50 g faina
1 lingurita praf de copt
150 g zahar brun
2 pachete zahar vanilat
1 praf de sare
20 g praf de cacao neagra
1 ou + 1 albus (oua de marime medie)
1/2 lingurita esenta de vanilie

Pentru cheesecake:

500 g ricotta
2 oua + 1 galbenus (oua de marime medie)
50 ml smantana lichida pentru frisca
30 g gris
10 g faina
75 g zahar

In plus:
1 lingura zahar pudra pentru tapetare
Unt si faina pentru tapetarea peretilor vasului

Mod de preparare brownie cheesecake:

Incepem sa pregatim partea de brownie. Topim untul si il lasam sa raceasca. Amestecam ingredientele solide (faina, praful de copt, zaharul brun, 1 pachet zahar vanilat, sare si cacao) intr-un castron.

brownie-cheesecake-1

Batem un ou, turnam untul topit si racit peste ou, apoi adaugam treptat ingredientele solide.

brownie-cheesecake-2

Incorporam ciocolata topita la baine marie cu o lingura de lapte, iar la final albusul batut spuma tare.

brownie-cheesecake-3

Turnam compozitia in tava tapetata pe fund cu hartie de copt, iar peretii tapetati cu unt si faina.
Pregatim acum partea de cheesecake: amestecam branza ricotta cu zahar si 2 oua plus un galbenus batute in prealabil.

brownie-cheesecake-4

Adaugam apoi grisul, faina, frisca lichida si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Turnam branza peste aluatul de brownie si amestecam cu lingura din loc in loc, de jos in sus, pentru a realiza efectul de marmorat.

brownie-cheesecake-5

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 175°C (pe ventilatie) pentru 55-60 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Cand este coapta o scoatem pe un gratar si o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar si servim.

brownie-cheesecake-6brownie-cheesecake-01

Sa aveti pofta!

Va invit sa ma urmariti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. De cand o am pe lista…imi place tare mult, mai ales ca nu e atat de scumpa…cum ai mei sunt la sat, prefer branza dulce de vaca, in schimbul riccotei, ca e gratis ;-)))

  2. Am incercat aseara reteta pentru ca aratau foarte bine fotografiile. A iesit absolut groaznica. Cred ca ceva este in neregula cu cantitatile, altfel nu imi explic. Nu a crescut, nu are gust bun si ingredientele au fost destul de scumpe.

  3. Eu am facut-o luni exact cu cantitatile din reteta si a iesit foarte gustoasa. Nu atat de inalta ca in fotografie, si s-a copt un pic mai repede, dar gustul a fost excelent. Cred ca e important sa fie respectate exact toate indicatiile, ciocolata sa fie la bain marie, untul sa nu fie topit la microunde (eu am mai stricat prajituri si creme asa), programul la cuptor sa fie pe ventilatie…

  4. Am facut-o deja de vreo 5 ori intr-un termen scurt de timp. A devenit de-a casei prajitura asta. Foarte buna! Merci de reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *