Chec cu unt si fulgi de ciocolata

23 mai 2013Diva in Bucatarie

Chec cu unt si fulgi de ciocolata. Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o spuma. Adaugam ouale unul cate unul.

INGREDIENTE:

120 g unt moale
200 g zahar
1 pachet zahar vanilat
3 oua medii
250 g faina
125 ml lapte
1 lingurita praf de copt stinsa cu 2 lingurite suc lamaie
75 g fulgi de ciocolata
1/2 lingurita rom
1 lingura whiskey cream
3 linguri fulgi de ciocolata
zahar pudra pentru tapetare

PREPARARE:

Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o spuma. Adaugam ouale unul cate unul.

chec-cu-unt-si-fulgi-de-ciocolata-1

Incorporam faina alternativ cu laptele, apoi adaugam praful de copt stins cu suc de lamaie.

chec-cu-unt-si-fulgi-de-ciocolata-2

Adaugam fulgii de ciocolata, esenta de rom si crema de whiskey si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

chec-cu-unt-si-fulgi-de-ciocolata-3

Coacem checul in cuptorul preincalzit la 170°C (pe ventilatie) timp de aproximativ o ora, pana trece testul cu scobitoarea, avand grija ca dupa 45 minute il acoperim sa nu se arda la suparafata. Il scoatem si il lasam sa se raceasca pe un grilaj. Topim ciocolata la baine marie impreuna cu 2 linguri de lapte si o turnam peste checul racit.

chec-cu-unt-si-fulgi-de-ciocolata-4

Simplu si bun!!!
Noi l-am „topit” in 10-15 minute…

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *