Rulada girafa cu ganache de ciocolata si nuca

17 mai 2013Diva in Bucatarie

Rulada girafa cu ganache de ciocolata si nuca. Rulada girafa. Rulada girafa cu ganache de ciocolata si nuca. Reteta rulada girafa cu ganache de ciocolata si nuca. Cea mai frumoasa rulada girafa cu ganache de ciocolata si nuca.

Rulada girafa. Rulada girafa cu ganache de ciocolata si nuca. Reteta rulada girafa cu ganache de ciocolata si nuca. Cea mai frumoasa rulada girafa cu ganache de ciocolata si nuca.

Rulada de cacao cu model girafa. Rulada cu desen.

rulada-girafa-cu-ganache-de-ciocolata-si-nuci

Rulada in care imitam ca design pielea de girafa va starni acel „wow” care ne va umple sufletul de bucurie.

Daca va plac ruladele va las mai jos cateva sugestii:

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Crema este la randului ei minunata, asa ca nu ne ramane decat sa ne incantam copiii, dar sunt sigura ca nici adulti nu vor refuza o felie, ba chiar se vor supara daca nu le ramane si lor.

Ingrediente rulada girafa cu ganache de ciocolata si nuca:

Pentru blat rulada girafa cu ganache de ciocolata si nuca:
4 oua intregi + 2 albusuri
150 g zahar
1 lingura zahar pudra
1/2 plic zahar vanilat bourbon
100 g faina
2 linguri praf de cacao
1 praf de sare

Pentru ganache de ciocolata si nuci:
150 g ciocolata cu lapte
100 g ciocolata neagra
120 g frisca lichida
60 g nuci tocate

Mod de preparare rulada girafa cu ganache de ciocolata si nuca:

In primul rand am pregatit crema.

Am topit ciocolata la baine marie apoi o am amestecat-o cu smantana pentru frisca.

La final am adaugat nuca tocata marunt.

rulada-girafa-cu--ganache-de--ciocolata-si-nuci-7rulada-girafa-cu--ganache-de--ciocolata-si-nuci-8

Am pus crema la rece pentru aproximativ o ora.

In acest timp am pregatit blatul pentru rulada girafa.

Am mixat galbenusurile cu zaharul pana au devenit spuma.

rulada-girafa-cu--ganache-de--ciocolata-si-nuci--1

Am incorporat faina si am amestecat pana s-a omogenizat.

rulada-girafa-cu--ganache-de--ciocolata-si-nuci-2

Am mixat cele 6 albusuri cu un praf de sare, zaharul pudra si cel vanilat pana devin o spuma tare.

Am incorporat in compozitia de galbenusuri cate o lingura din albusurile batute spuma tare.

La inceput se va integra mai greu, dar cu cat se va subtia compozitia am amestecat usor, de jos in sus, astfel incat sa ramana aluatul cat mai aerat.

rulada-girafa-cu--ganache-de--ciocolata-si-nuci-3

Am luat cateva linguri din aluat si am desenat pe hartia de copt din tava un desen ce imita dungile de pe pielea girafei.

Ca sa iasa subtiri poti pune cu un posh sau o punga careia ii tai un colt cat mai putin.

rulada-girafa-cu--ganache-de-ciocolata-si-nuci-5

Am copt desenul timp de 2 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. In acest interval am amestecat restul de aluat cu praful de cacao.

rulada-girafa-cu--ganache-de--ciocolata-si-nuci-4

Am turnat aluatul colorat in tava, acoperind si design-ul realizat mai devreme.

Am copt blatul pentru rulada girafa timp de 8-9 minute.

Cand blatul s-a copt l-am scos si l-am rasturnat pe un prosop usor umezit, rasucind tava.

Am dezlipit hartia de copt, am rulat blatul cu impreuna cu prosopul si l-am lasat astfel in jur de 20-30 minute  sau pana s-a racit.

L-am desfacut, l-am uns cu crema, apoi l-am rulat cat mai strans.

rulada-girafa-cu-ganache-de-ciocolata-si-nuci-6

Am impachetat rulada in folie de alimentara si am lasat-o cateva ore la frigider.

rulada-girafa-cu-ganache-de-ciocolata-si-nuci-03rulada-girafa-cu-ganache-de-ciocolata-si-nuci-02

Sa aveti pofta!

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Sursa mea de inspiratie este aceasta.

Iata rulada pregatita de Roxana ❤

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. M-am topit in fata ecranului si am ramas fara cuvinte! Imi doresc doar sa nu-mi iasa bube :). Trebuie neaparat sa incerc reteta. Doamne, cat talent si inspiratie poti sa ai, sincere felicitari, Cristina!

  2. M-ai cucerit si cu aceasta apetisanta rulada.
    Problema cuptorului meu este ca le cam usuca dedesubt iar deasupra nu coace suficient(se lipeste de hartia de copt la rulare)…

  3. BUNA,
    Vreau sa intreb daca frisca se bate sau se adauga asa cum este? si cam care ar fi dimensiunile tavei de copt pentru cantitatile de ingrediente?
    Multumesc

    1. Eu frisca o adaug asa cum este (lichida). Pun in general 1/2 din cantitatea de ciocolata.
      Tava este cea mare a cuptorului.

  4. In blat nu punem praf de copt?creste asa ca in imagine sa fara sa punem nimic? Multumesc (crema deja ii pregatita, ma pun sa fac blatul) 😀

        1. Eu procedez astfel: pun prosopul peste blatul scos din cuptor, apoi intorc tava si o rastorn pe un blat mare de lemn (pentru a nu strica blatul pun si blatul de lemn peste tava si rostorn tinandu-le pe amandoua in acelasi timp). Foaia de copt ajunge astfel in sus, prosopul este in acest moment sub blat. Scot foaia de copt si rulez cu ajutorul prosospului.

          1. Al m ai intorci iar si dupa răsucești in prosop , ca sa vina modelul de deasupra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *