Ricotta cheesecake cu capsune si rubarba

10 mai 2013Diva in Bucatarie

Ricotta cheesecake cu capsune si rubarba. Pentru a realiza crema de branza amestecam branzeturile cu zaharul pudra, apoi cu frisca batuta.

ricotta-cheesecake-cu-capsune-si-rubarba

Acest cheesecake delicios cu ricotta, capsune si rubarba va satisface si gusturile cele mai sofisticate. Crema fina, gustul dulce-acrisor, te fac sa nu te opresti doar la o simpla felie… Mai multe retete cu capsune gasiti aici.

INGREDIENTE:
(pentru forma cu diametru de 26 cm)

Pentru baza:
300 g biscuiti digestivi
80 g unt

Pentru crema de branza:
500 g ricotta
250 g mascarpone
250 ml frisca lichida
150 g zahar pudra
15 g gelatina praf
350 g capsune
80 g rubarba
60 g zahar brun
3 folii gelatina

PREPARARE:

Pregatim pentru inceput blatul amestecand biscuitii zdrobiti cu untul topit pana se omogenizeaza compozitia. Punem biscutii intr-o forma cu pereti detasabili. Dam forma la rece in jur de 20 minute, timp in care pregatim crema de branza.

ricotta-cheesecake-cu-capsune-si-rubarba-1

Pentru a realiza crema de branza amestecam branzeturile cu zaharul pudra, apoi cu frisca batuta.
Punem la fiert capsunele cu rubarba (taiate cubulete) si zaharul pana se ingroasa putin siropul.

ricotta-cheesecake-cu-capsune-si-rubarba-2ricotta-cheesecake-cu-capsune-si-rubarba-3

Luam de pe foc. Punem foile de gelatina sa se inmoaie timp de 5-7 minute, apoi le amestecam cu fructele (trebuie sa fie calde- nici fierbinti, nici reci).
Praful de gelatina il punem la inmuiat in putina apa, apoi il topim la baine-marie si il amestecam pentru inceput cu cateva linguri de branza, apoi cu restul, pana la omogenizare. O treime din cantitatea de branza o amestecam cu fructele scurse prin sita, apoi le punem peste biscuiti.

ricotta-cheesecake-cu-capsune-si-rubarba-4

Punem si restul de branza in forma. Din siropul fructelor putem orna cheesecake-ul (putem pregati doar un desen, sau il punem pe tot). Dam tortul la rece peste noapte, apoi putem taia si servi.

ricotta-cheesecake-cu-capsune-si-rubarba-5

Absolut delicios!
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *