Pasca cu orez cu lapte

29 aprilie 2013Diva in Bucatarie

Pasca cu orez cu lapte. Daca vrem o pasca care sa iasa din tipare, atunci este momentul sa incercam si aceasta varianta, cu orez cu lapte!

Daca vrem o pasca care sa iasa din tipare, atunci este momentul sa incercam si aceasta varianta, cu orez cu lapte!

Ei bine, castronul de orez cu lapte pe care il adoram in copilarie il mutam in blat de cozonac si iese ceva special! Si asa cum am mai spus, nu ma credeti pe cuvant, incercati sa va convingeti.

pasca-cu-orez-cu-lapte-5

Ingrediente pasca cu orez cu lapte:
(o pasca cu diametrul de 26 cm)

Pentru blat:
aluat de cozonac

Pentru umplutura:

250 g orez
1 l lapte
110 g zahar
50 g stafide
1 plic zahar vanilat
semintele de la 1 pastaie de vanilie
4 oua – separate
coaja rasa de la 1/2 portocala
1 galbenus batut cu 2 linguri de lapte pentru uns

Mod de preparare pasca cu orez cu lapte:
Incepem cu pregatirea umpluturii.
Pentru prepararea aluatului procedam pas cu pas ca in reteta cozonacului cu nuca.

Pentru a prepara umplutura fierbem orezul cu lapte si zahar pana scade tot laptele. Cand s-a absorbit tot laptele luam de pe foc si lasam sa se raceasca, pret de cateva ore.

pasca-cu-orez-cu-lapte-1

Cand ne apucam de lucru iar, pregatim aluatul si il lasam sa creasca. In orezul cu lapte adaugam zaharul vanilat si semintele dintr-o pastaie de vanilie, galbenusurile, apoi stafidele, coaja rasa de portocala si la final albusurile batute spuma.

pasca-cu-orez-cu-lapte-2pasca-cu-orez-cu-lapte-3

Intindem coca dupa ce a crescut in tava rotunda si pe pereti, turnam orezul, apoi punem impletituri de aluat pe margine si in cruce, sau decoram cum avem inspiratie. Ungem cu un galbenus batut cu lapte.

pasca-cu-orez-cu-lapte-4

Pentru inceput coacem pasca in cuptorul preancalzit la 140°C timp de 30 minute, apoi la 180°C pana nu se mai lipeste de scobitoare nimic (timpul difera de la cuptor la cuptor – poate fi de la 30 de minute pana la 90 minute). Daca se rumeneste si pasca nu este inca gata ( nu a trecut testul cu scoabitoarea) o acoperim foarte bine cu o folie de staniol si o tinem astfel pana la sfarsit, facand proba la 15-20 minute. Foarte important este ca atunci cand facem proba cu scobitoarea sa urmarim sa nu fie foarte lichida, dar sa pastreze putina umezeala, astfel incat atunci cand se va raci se servim sa nu obtinem o consistenta uscata – pe care o inghitim cu greu, trebuie sa pastreze putina umiditate. Pasca o taiem la 4-5 ore dupa ce s-a racit.

pasca-cu-orez-cu-lapte-5

Multumesc Deliei pentru reteta delicioasa pe care am vrut sa v-o impartasesc si voua!

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *