Cotlet de porc in sos de vin rosu

24 aprilie 2013Diva in Bucatarie

Cotlet de porc in sos de vin rosu. Spalam carnea sub jet de apa rece, o batem putin apoi o condimentam cu putina sare, piper si cimbru uscat, apoi o tavalim prin faina doar cat sa se prinda un strat transparent.

Pentru un pranz gustos, rapid si usor de preparat putem alege sa preparam cotlete de porc in sos de vin rosu. Vom avea parte de carne frageda si aromata, servita alaturi de garnitura preferata si o salata.

INGREDIENTE:

(pentru 6 persoane)

6 felii de cotlet de porc (grosimea de aproximativ 2cm)
300 ml vin rosu
300 ml apa
100 g faina
4 catei usturoi
sare
piper
1/2 lingurita cimbru uscat
cateva crengute cimbru proaspat
4 linguri ulei

PREPARARE:

Spalam carnea sub jet de apa rece, o batem putin apoi o condimentam cu putina sare, piper si cimbru uscat, apoi o tavalim prin faina doar cat sa se prinda un strat transparent.

COTLET-DE-PORC-IN-SOS-DE-VIN-ROSU-1

In uleiul incins calim bucatile de cotlet in jur de 5 minute pe fiecare parte.

COTLET-DE-PORC-IN-SOS-DE-VIN-ROSU-2

Turnam apoi vinul, adaugam usturoiul tocat cubulete foarte mici si restul de cimbru uscat, dar si crengutele proaspete de cimbru. Lasam la foc foarte mic fara sa acoperim pana aproape se evapora vinul, avand grija sa intoarcem carnea pe ambele parti astfel incat sa prinda culoare, apoi adaugam apa. Punem un capac si mentinem la foc mic carnea, intorcand-o din cand in cand. Daca nu este suficient de fraged cotletul cand se evapora apa, mai turnam 200 ml apa si lasam pana se evapora si aceasta la foc mic, acoperind tigaia cu un capac.

Simplu, rapid si foarte bun!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *