Prajitura milionarului – prajitura cu lapte condensat

23 aprilie 2013Diva in Bucatarie

Prajitura milionarului – prajitura cu lapte condensat. „Prajitura milionarului” este o prajitura delicioasa, care aduce foarte mult cu batoanele „twix”, pe care eu le ador! Biscuite, caramel si ciocolata… hmmm!!!

„Prajitura milionarului” este o prajitura delicioasa, care aduce foarte mult cu batoanele „twix”, pe care eu le ador! Biscuite, caramel si ciocolata… hmmm!!!
Se face atat de usor, incat ar putea si copilul meu sa o pregateasca, asa ca va invit sa o incercati si voi.

INGREDIENTE:

Pentru blat:
150 g faina
120 g unt
50 g zahar brun

Pentru crema:
400 g lapte condensat
60 g unt
60 g zahar brun
1 lingura miere de albine

Pentru topping:
100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata neagra
2 linguri de lapte

PREPARARE:

Punem intr-un bol faina, zaharul si untul si le amesteacam pana obtinem un aluat omogen si neted. Il intindem in forma de dreptunghi cu dimensiunile ……

prajitura-milionarului-prajitura-cu-lapte-condensat-1

Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, il intepam cu furculita, apoi il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 minute.

prajitura-milionarului-prajitura-cu-lapte-condensat-2

Dupa acest interval de timp va parea inca moale, dar se va intari in timp ce se raceste, ca un biscuite crocant. Il scoatem si il lasam sa se raceasca in tava sau pe un fund de lemn.
Punem laptele condensat, mierea, untul si zaharul la fiert, la foc foarte mic in jur de 20 minute, pana prinde culoarea caramelului si se desprinde usor de pe marginile cratitei.

prajitura-milionarului-prajitura-cu-lapte-condensat-3

Turnam caramelul cald peste blat si il intindem cat putem de uniform. In reteta care mi-a fost sursa de inspiratie, fara a respecta intocmai ingredientele de acolo, peste caramel erau presarate alune de padure, dar eu nu am avut in casa si incepusem deja sa pregatesc blatul – data viitoare pun si alune! Topim ciocolata la baine-marie cu doua linguri de lapte si o turnamam peste caramelul racit.

Lasam sa se intareasca ciocolata, apoi putem taia prajitura in felii.
Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. interesanta reteta, am multe retete cu lapte condensat, dar, pe unde am intrebat,,,,nu au decat din acela concentrat in cutiutele acelea ptr. cafea, cutii sau sticle mai mari, nu am mai gasit, desi , cand nu ma preocupa, vedeam peste tot,,asa mi se intampla mereu./

      1. cele pentru cafea nu sunt cele de care ai nevoie pentru aceasta prajitura…. cauta lapte condensat la cutie – cred ca exista in magazinele arabesti sau on line exista la un moment dat!

        1. Prăjitura aceasta are un singur defect, este mâncata pana sa ajungă sa se răcească! Este foarte foarte buna!!!!

  1. eu nu gasesc lapte condensat ptr prajituri. Am vazut la lidl lapte condensat la flacon, dar scria ca e ptr cafea. 😛 cred ca-l voi prepara in casa. o s-o execut sambata, dar portie dubla. multumesc ptr reteta! totusi unde gasiti laptele condensat?

  2. Super! M-am apucat de ea..dar din pacate caramelul este pe foc de 30 minute si tot nu se ingroasa :(..mai pot sa il dreg cumva?

  3. Imi place f mult site-ul tau, e plin de retete delicioase…iar aceste prajiturele sunt pe gustul meu, din cauza caramelului:)…si sincer imi place mult mai mult cum ti-au iesit tie decat „sursei tale de inspiratie” 🙂 Felicitari!

  4. E tare buna si-mi aminteste inclusiv de prajitura Almondy de la Ikea. Am adaugat si alune de padure maruntite. Repet, dar vreau sa fie clar: e foarte buna :). Voiam sa intreb si un detaliu: zaharul amestecat cu unt si faina nu prea are cum sa se topeasca complet (predomina ingredientele uscate). E vteun secret? Mersi!

  5. as dori sa fac si eu prajitura asta pt ca arata tare bine si sunt convinsa ca e si foarte gustoasa. dar am o ontrebare: daca la crema pun doar lapte condensat are ceva? fara sa mai adaug si unt, zahar, miere? pt ca am 2 cutii de lapte condensat cu gust de caramel si ma gandeam ca ar merge sa le folosesc.
    multumesc.

    1. untul este obligatoriu, iar cantitatea de zahar poti sa o reduci,dar nu renunta la zahar total, iar miere poti sa nu mai pui!

  6. Am incercat si eu acasta reteta. Blatul a iesit foarte sfaramicios, crema … nu a iesit … inloc de 20 de minute a fost nevoie de 1 ora si 20 de minute, a scazut foarte mult laptele si de abia atunci a inceput sa se ingroase … a ramas foarte putina crema. Ceea ce mi-a iesti este toppingul … atat. Cred ca nu o sa mai incerc si a doua oara sa fac acasta prjitura…

    1. Imi pare ca nu ti-a iesit! Laptele condensat pe care il gasesti in cutii tip conserva este foarte bun si sigur iese bine.

  7. poti sa-mi spui te rog daca pot folosi margarina de la unirea in loc de unt ? ..am toate ingredientele ianfara de unt 🙁 …

    1. Gustul dat de unt nu poate fi egalat de margarina. Puteti incerca desigur, dar cu rezerva ca este posibil sa fie putin altfel gustul final.

      1. Sunt convinsa ca untul ii da o aroma aparte … o sa o incerc si cu unt 😛 . Multumesc ! Am sa va spun rezultatul final 🙂

  8. Minunata! De cativa ani imi face cu ochiul prajitura asta… dar n-am apucat sa o incerc.
    Te pup Cristina, un an plin de bucurii si impliniri iti doresc! B

  9. buna,
    Te rog sa-mi spui si mie care a fost sursa de inspiratie. Cu multi ani in urma am facut si eu aceasta reteta si dupa cate imi aduc aminte era cu alune . Din pacate nu mi-am notat site-ul respectiv si nu mai gasesc reteta. Am vagi amintiri cu niste poze ale prajiturii. Ma gandesc ca, poate, acel site a fost sursa ta de inspiratie. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *