Prajitura cu visine si topping crocant

19 aprilie 2013Diva in Bucatarie

Prajitura cu visine si topping crocant. Prajitura cu visine si topping crocant se prepara rapid si este delicioasa, iar ingredientele sunt la indemana oricui…

prajitura-cu-visine-si-topping-crocant

Prajitura cu visine si topping crocant se prepara rapid si este delicioasa, iar ingredientele sunt la indemana oricui…

INGREDIENTE:

3 oua (separam albusul de galbenus)
200 g faina
2 lingurite praf de copt
1 praf de sare
200 g zahar pudra
30 g zahar brun
1 plic zahar vanilat
50 ml ulei
125 ml lapte batut
180 g visine din compot
2 linguri migdale macinate
1 lingurita cu varf praf de cacao neagra
1/2 lingurita rom (esenta de rom)
1 lingurita coaja rasa de portocala

Pentru topping:
70 g faina
50 g unt rece
50 g zahar

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim toppingul amestecand toate ingredientele cu mana, apoi le punem la rece pana pregatim restul prajiturii. Scoatem samburii visinelor si le lasm la scurs intr-o sita. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam treptat jumatate din cantitatea de zahar pudra. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu uleiul si laptele bautut si le amestecam pana se omogenizeaza.

prajitura-cu-visine-si-topping-crocant-1

In alt vas punem faina, jumatate din zaharul pudra, zaharul brun, coaja de portocala, un praf de sare si praful de copt. Turnam ingredientele lichide peste cele solide, amestecam pana se omogenizeaza, apoi incorporam albusul batut spuma tare amestecand usor, de jos in sus.

prajitura-cu-visine-si-topping-crocant-2

O parte din cantitatea de aluat (o idee mai putin decat jumatate) o amestecam cu rom, migdalele macinate si cacao.

prajitura-cu-visine-si-topping-crocant-3

Punem in tava tapetata cu hartie de copt startul colorat de aluat, il acoperim cu jumatate din cantitatea alba, apoi punem visinele fara samburi tavalite prin putina faina, acoperim cu restul de aluat, iar peste acesta punem toppingul rece din frigider.

prajitura-cu-visine-si-topping-crocant-4

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute, sau pana trece testul scobitorii.

O scoatem si o lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi o putem servi.

prajitura-cu-visine-si-topping-crocant-5

Yammy! Un deliciu!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. O praji foarte buna,imi place foarte mult cum arata, orice musafir ar fi incantat daca i-ai pune asa ceva in fata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *