fbpx

RETETE RECENTE

PRAJITURA CU VISINE SI TOPPING CROCANT

April 19, 2013 | CATEGORIA

prajitura-cu-visine-si-topping-crocant-01

prajitura-cu-visine-si-topping-crocant

Prajitura cu visine si topping crocant se prepara rapid si este delicioasa, iar ingredientele sunt la indemana oricui…

INGREDIENTE:

3 oua (separam albusul de galbenus)
200 g faina
2 lingurite praf de copt
1 praf de sare
200 g zahar pudra
30 g zahar brun
1 plic zahar vanilat
50 ml ulei
125 ml lapte batut
180 g visine din compot
2 linguri migdale macinate
1 lingurita cu varf praf de cacao neagra
1/2 lingurita rom (esenta de rom)
1 lingurita coaja rasa de portocala

Pentru topping:
70 g faina
50 g unt rece
50 g zahar

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim toppingul amestecand toate ingredientele cu mana, apoi le punem la rece pana pregatim restul prajiturii. Scoatem samburii visinelor si le lasm la scurs intr-o sita. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam treptat jumatate din cantitatea de zahar pudra. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu uleiul si laptele bautut si le amestecam pana se omogenizeaza.

prajitura-cu-visine-si-topping-crocant-1

In alt vas punem faina, jumatate din zaharul pudra, zaharul brun, coaja de portocala, un praf de sare si praful de copt. Turnam ingredientele lichide peste cele solide, amestecam pana se omogenizeaza, apoi incorporam albusul batut spuma tare amestecand usor, de jos in sus.

prajitura-cu-visine-si-topping-crocant-2

O parte din cantitatea de aluat (o idee mai putin decat jumatate) o amestecam cu rom, migdalele macinate si cacao.

prajitura-cu-visine-si-topping-crocant-3

Punem in tava tapetata cu hartie de copt startul colorat de aluat, il acoperim cu jumatate din cantitatea alba, apoi punem visinele fara samburi tavalite prin putina faina, acoperim cu restul de aluat, iar peste acesta punem toppingul rece din frigider.

prajitura-cu-visine-si-topping-crocant-4

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute, sau pana trece testul scobitorii.

O scoatem si o lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi o putem servi.

prajitura-cu-visine-si-topping-crocant-5

Yammy! Un deliciu!

Comentarii

  • Wow….o frumusete si o bunatate in toata regula! Arata fabulos!!!

    • divainbucatarie

      Multumesc, Anca!

  • Si cica m-am apucat de dieta :)) dar cand vad prajiturica asta imi vine sa ma las pagubasa. Un deliciu!

    • divainbucatarie

      Dieta, poate la vara….

  • Bucate-apetisante

    O praji foarte buna,imi place foarte mult cum arata, orice musafir ar fi incantat daca i-ai pune asa ceva in fata.

    • divainbucatarie

      Multumesc, Natalia!

  • Foarte aratoasa prajitura!!!

    • divainbucatarie

      Multumesc!

  • Mmm, ce pufoasenie delicioasa!!Yummy!Pup!

    • divainbucatarie

      Multumesc Licuta!

  • O bunatate dulce din care nu te saturi niciodata. Pup!

    • divainbucatarie

      Multumesc Rocsy!

  • ce frumoasa e! Imi aduce aminte de copilarie … <3
    te pup draga mea!

    • divainbucatarie

      Multumesc, Emily!

  • Ai făcut suficientă, să ajungă tuturor:).

    • divainbucatarie

      Daaa….

  • Cat de bine arata!! Sectiunea e imbietoare rau! Pup

    • divainbucatarie

      Multumesc Poliana!

  • Wow , ceva pe gustul meu , imi plac prajiturile cu fructe , in special cele cu visine.

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Super arata! Cred ca si gustul este pe masura!
    Pupici

    • diva in bucatarie

      PUP!

  • iulia

    astazi am facut prajitura,foarte gustoasa si aspectuoasa

  • multumesc CLAUDIA

Leave a Reply to Alina Vicu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *