fbpx

RETETE RECENTE

CADOURI PENTRU PASTE DE LA JUST-T

April 16, 2013 | CATEGORIA

Banner_Concurs-Diva-PAste

Just t Romania si Diva in Bucatarie va propun sa intampinam Sarbatorile Pascale impreuna, cu un nou concurs.

Premiile sunt foarte frumoase si sper sa va placa si voua:

PREMIUL 1

Premiu-I

– O tava ceramica cu capac
– Un ceainic
– Mix ceai (30 de plicuri de ceai diverse sortimente + 30 de plicuri de miere)

PREMIUL 2

Premiu-II

– O tava ceramica
– 2 cani
– Ceai si miere (30 de plicuri de ceai, diverse sortimente + 30 de plicuri de miere)

PREMIUL 3

Premiu-III

– 2 cani
– Ceai si miere (30 de plicuri de ceai, diverse sortimente + 30 de plicuri de miere)

Pentru a intra in posesia lor, iata ce aveti de facut:

1. Sa dati LIKE paginii Just t si SHARE (public) la postul de concurs.

2. Sa pregatiti o reteta de pasca, apoi trimiteti reteta si poza preparatului final pana in data de 26 aprilie 2013, ora 19.00 pe adresa de email office@divainbucatarie.ro.

In concurs nu vor fi acceptate poze care apartin altor site-uri- exceptand situatia in care sunt inscrise in concurs direct de persoanele care detin drepturi de autor asupra lor!

Ambele conditii sunt obligatorii!

Retetele vor fi afisate in continuarea postarii prezente, in ordinea in care vor fi primite, iar anuntarea castigatorilor, o vom face in cursul zilei de luni 28 aprile 2013, tot pe aceasta pagina.
Premiile vor fi livrate doar pe teritoriul Romaniei.

Va doresc inspiratie si spor la lucru!

Trei retete au fost descalificate pentru ca au copiat pozele de pe alte site-uri (pozele au fost sterse din postare), iar conditia ca pozele sa va apartina era obligatorie.

Felicitari castigatorilor oncursului:

Locul I Reteta 21 – Cretu Veronica

Locul II Reteta 2 – Aneta Frunza

Locul III Reteta 11 – Sara&Mike

Multumim pentru participare si va asteptam cu drag si la urmatoarele concursuri!

Castigatorii sunt rugati sa trimita numele complet, adresa si numarul de telefon la office@divainbucatarie.ro in termen de 48 de ore, pentru a putea fi livrate pana la Paste…

Iata retetele si noii fani ai pagini de facebook:

1. Cernea Ancuta

Pasca:

Ingrediente aluat:
-1 kg. faina,
– 250 gr. unt,
– 8 galbenusuri,
– 1 cub drojdie de bere
– coaja de la o lamaie,
– 300 gr. zahar,
– o cana cu lapte dulce.

Umplutura:
– 1kg. smantana grasa,
– 3 galbenusuri,
– coaja de la o lamaie,
– vanilie,
– 300 gr. zahar,
– 150 gr. stafide,
– un praf sare

Mod de preparare:
Umplutura zaharul, coaja de lamaie, cateva fructe confiate, vanilia, stafidele si galbenusurile frecate separat cu smantana se amesteca.

Aluatul ca la cozonac si dospit 2 ore. Dupa aceea se imparte in 2-3 parti egale si se intinde fiecare parte ca un sul. Cu aceasta se face coroana in jurul unei cratite care este unse cu unt. In mijlocul vasului se pune o parte din umplutura ceva mai inalta decat aluatul. Se baga la cuptor si se coace ca un cozonac. Cand aluatul este rumenit, pasca este coapta.

2. Aneta Frunza

pasca-janet-frunza

Pasca

ingrediente:

-1 kg de faina alba
-2 oua+2 galbenusuri
-350 lapte
-o lingura de untura netopita
-50 ml ulei
-30 gr drojdie proaspata
-esente de rom si vanilie
-coaja de la o lamaie

Am facut aluatul si dupa ce a crescut,am impartit in doua,o parte am fact un cozonac si o parte am facut o pasca.O sa spun despre pasca.
Am intins o foaie nu prea subtire pe care am pus-o intr-o tava unsa cu untura.Pe laturile tavii am pus cate o “codita”,de aluat,impletita in doua.

Am pregatit umplutura:

-500 gr de branza proaspata de vaci
-100 gr stafide(hidratate)
-esenta de rom si coaja rasa de la o lamaie
-100 gr de zahar
-4 oua
Am amestecat toate ingredientele si am pus peste foaia din tava.Am pregatit cateva fasii de aluat,o parte amestecat cu cacao,pe care le-am asezat peste umplutura.
Din aluatul ce nu creste,l-am mai prezentat eu,am facut 4 trandafirasi si 4 frunze,pe care le-am pus in cele 4 colturi de la pasca.
Frunzele ar fi trebuit le fac mai groase,pentru ca nu ies in evidenta dupa copt.
Cu ou batut si un pic de lapte am uns marginele,fara trandafiri si frunze si am pus la cuptorul incins cam 40 de min.

3. Mirela Carmen Tomescu

pasca-vegana-mirela

Pasca vegana

INGREDIENTE :
Pentru aluat:
– 350 gr faina dietetica din macinis integral
– 250 ml apa
– 20 gr drojdie proaspata, de bere
– 3 linguri ulei de masline extravirgin
– 3 linguri de zahar brun
– o lingurita de scortisoara macinata
– un praf de sare

Pentru umplutura:
– 300 gr tofu (branza de soia)
– un avocado
– 3 linguri de zahar brun
– 100 gr stafide brune
– 20 ml vin
– coaja de lamaie
– 1 cm pastaie de vanilie de Bourbon
– o lingura de ulei pentru uns pe deasupra

PREPARARE:

Se dizolva drojdia in apa calduta si se toarna peste faina, zaharul si praful de sare, asezate pe planseta de framantat. Se framanta un aluat din aceste ingrediente si se adauga uleiul de masline extravirgin. Se continua framantarea, pana se omogenizeaza si se lasa acoperit intr-un loc caldut, sa creasca. Intre timp branza tofu se feliaza si se desareaza 10 minute in apa, stafidele se inmoaie in putin vin, iar avocado se taie in doua, se scoate samburele se curata si se rade pe razatoarea mica.Se scurge branza tofu, se farama, stafidele se strecoara, se adauga avocado ras, apoi zaharul, coaja de lamaie si bucata de pastaie de vanilie maruntita.Se amesteca foarte bine toate aceste ingrdiente. Se ia apoi aluatul si se adauga scortisoara.Se mai framata putin, cca 3 minute. Se tapeteaza forma cu hartie de copt, eu am folosit o forma mai lata la baza si ingusta in partea superioara, gen butoias, mi s-a parut mai deosebita, si hartia s-a strans ca o bocceluta. Se rup 2 bucati din aluat, se ruleaza subtire si se impletesc in S, restul aluatului se aseaza in forma, iar impletitura se aseaza pe margine. Se apasa pe centrul aluatului si se plaseaza compozitia, apoi se unge cu o lingura de ulei de masline, pe deasupra.Se introduce in cuptorul incins la 200 de grade C, se lasa 2 minute, apoi se scade temperatura la 150 de grade C, si se lasa pana se coace si se rumeneste. Dupa 25 minute, putem testa, cu scobitoarea. Cand s-a copt se intrerupe sursa de caldura, se lasa cateva minute in cuptor, se scoate apoi si dupa ce se raceste, se poate felia.

4.Andreea Dianu

Pasca cu ciocolata

IMG_2525

Pasca cu ciocolata
Ingrediente:
Aluat:
500 g faina
70 g zahar
70 g unt
160 ml lapte
2 oua
7 g praf de copt
esenta de rom/vanilie
coaja rasa de lamaie

2 linguri cacao

Umplutura:

400 g branza
150 g zahar
3 linguri amidon
2 linguri gris
50 g ciocolata
2 linguri cacao
2 galbenusuri
vanilie
100 g stafide

Mod de preparare:

In primul rand toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un vas incapator se pune faina cernuta, cu un praf de sare si deojdia uscata si se amesteca.
Untul, laptele si zaharul se pun intr-o cratita si se pun pe foc mic pana se topeste untul si se lasa deoparte sa se racoreasca putin. Cand amestecul este caldut
se amesteca cu ouale batute putin.
In faina se face o adancitura si se pune amestecul lichid. Se adauga coaja rasa de lamaie si estenta. Cu un tel sau o lingura de lemn se amesteca usor cat se poate, apoi se framanta cu mainile pana se incorporeaza toata faina.

Aluatul se pune pe o masa de lemn si se framanta 10 minute (fara faina) pana obtinem un aluat neted si elastic.

Aluatul se pune intr-un vas incapator, se presara putina faina si se inveleste intr-un prosop de bucatarie si se pune intr-un loc calduros, fara curenti de aer, timp de o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se rastoarna pe masa de lucru si se imparte in 2. O parte se intinde intr-o foaie rotunda de marimea tavi. Aluatul se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa deoparte. Cealalta parte se imparte si ea in doua si se fac doua snururi (in una din parti am pus si cacaua si am framantat putin, apoi am facut snurul) care se impletesc.

Impletitura se aseaza in tava, pe marginea tavii si se lasa intr-un loc cald pentru 15-20 minute.
Umplutura:
Branza se amesteca cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga ciocolata topita, cacaua, amidonul, grisul, vanilia si stafidele hidratate.
Daca nu va place ciocolata sau pur si simplu vreti o pasca traditionala, atunci puteti renunta la ea fara nicio problema.
Compozitia se pune in mijloc si se niveleaza. Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 50-65 minute( in primele 15 minute se lasa cuptorul la temperatura maxima~180 grade C, apoi la temp mediu-mica~100-140 grade C).
Se poate presara ciocolara rasa deasupra. Se lasa sa se raceaca complet, apoi se taie.

5. Dobrin Isabela

praji_branza_1

Pasca fara aluat si visine

Ingrediente: (12 persoane)
1 borcan visine (720ml) eu am pus cirese confiate, cca.300 g
1 kg branza dulce de vaci, eu ricotta
125 g unt moale
200 g zahar
1 pliculet vanilie
4 linguri suc de lamaie
4 oua
4 linguri de gris
2 lingurite praf de copt
1 pachet budinca de vanilie
zahar pudra

Se scurg visinele intr-o strecuratoare de suc.

Bateti untul cu 100 g de zahar, vanilia si lamaia pana obtineti o crema omogena. Separati ouale. Adaugati galbenusurile in crema de unt unul cate unul.
Separat amestecati grisul cu praful de budinca si praful de copt. Adaugati in compozitie si amestecati bine. Adaugati si branza, amestecati pana se omogenizeaza. Visinele.
Bateti si albusurile cu restul de zahar. Le adaugati in compozitie si amestecati usor, de jos in sus, sa nu se lase compozitia.
Turnati intr-o forma detasabila. Si dati-o la cuptorul preincalzit la 175°c, pentru 70 de minute. Dupa acest timp o mai lasati 30 de minute in forma si pe urma o rasturnati si pudrati cu zahar pudra.

6. Alina Avram Dohotariu

pasca-alina

Ingrediente pentru pandișpan:
3 ouă
3 linguri de zahăr
3 linguri de făină
o linguriță de coajă de lămâie rasă
un praf de sare

Pentru crema de brânză:

250 g de ricotta
100 g de stafide
3 ouă
100 g de zahăr
zahăr vanilat

Mod de preparare:

Vreau să precizez că eu am folosit o tavă detașabilă mică și de aceea cantitățile sunt reduse. În funcție de tava folosită, dublați sau triplați cantitățile și vă
recomand să folosiți tot una detașabilă.
Pentru început se face pandișpanul, simplu și la obiect. Gălbenușurile se mixează cu zahărul bine de tot, iar albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încoporează
apoi albușurile amestecului de gălbenușuri, ușor cu o lingură. Se adaugă apoi făina, se încorporează și aceasta și la final coaja de lămâie rasă. Se toarnă compoziția
într-o tavă cu inel detașabil unsă cu unt și tapetată cu făină. Se dă tava la cuptor, pentru 5-10 minute maxim. Atenție! Nu trebuie să se coacă pandișpanul de tot
ci doar să se întărească puțin pentru a putea turna deasupra lui compoziția de brânză. Nu am turnat-o de la bun început pentru că nu am dorit ca aceasta să se ducă
la fund și să se amestece cu compoziția de pandișpan.
Pregătiți crema de brânză. Este indicat să folosiți o ricotta mai de calitate, care nu conține foarte mult zer. Sau folosiți brânză de vaci în locul ei. Amestecați
brânza cu zahărul, stafidele, ouăle și zahărul vanilat. După ce s-a întărit pandișpanul (nu să se rumenească) turnați deasupra lui crema de brânză și dați din
nou tava la cuptor pentru 30-40 de minute. Nu vă luați după timpul indicat de mine ci verificați din când în când pasca în cuptor. Trebuie să se rumenească frumos
brânza și să se închege. Dacă folosiți ricotta, încercați-o cu o scobitoare în mijloc și dacă e moale mai lăsați-o la copt. Presărați zahăr pudră deasupra înainte
de servire.

7. Kintsch Diana

pasca diana k

pentru aluat
300g faina
25g drojdie
20g zahar
30ml ulei
2 galbenusuri
150ml lapte caldut
1/4 lingurita sare
coaja rasa de la 1/2 lamaie

Am dizolvam drojdia in laptele cald, am pus o lingura de zahar si 2 de faina si am lasat-o la cald pana a crescut si s-a format o spuma la suprafata.
Faina am cernut-o intr-un lighean, in mijloc am turnat drojdia, am amestecat putin, apoi pe rand am pus sarea, galbenusurile, uleiul si coaja de lamaie. Am framantat bine alutul pana a devenit fin si neted si l-am lasat la crescut o ora.

pentru umplutura:

300g branza grasa
300ml smantana grasa
4 oua
3-4 linguri de gris
100g zahar
coaja si zeama de lamaie
1 zahar vanilat
1/2 fiola esenta de rom
stafide

Am oprit o bucatica de aluat din care am modelat crucea, restul de aluat l-am intins doar pe fundul tavii.
Pentru umplutura am amestecat branza cu smantana si am mixat-o cu blederul de mana pentru a scapa de cocoloasele branzei. Astfel am obtinut o crema spumoasa. Apoi am adaugat si restul ingredientelor. Am turnat umplutura in tava si am bagat-o la cuptor la 180grade. Cand a inceput sa se rumeneasca deasupra am pus si crucea facuta din aluat. Pasca e gata cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata.

8. Brandusa Aluculesei

pasca-brandusa-aluculesei

Pasca cu branza dulce

300gr.faina de grau,o jumatate de cub de drojdie,300 gr.branza dulce de vaci,2 linguri de smantana,100gr stafide,4 oua,1 plic zahar vanilat,coaja de la o
lamaie,100 ml.iaurt.200 gr.zahar

Se cerne bine faina intr-un vas peste care adaugam drojdia topita cu un pic de apa calduta ca de vara si 2-3 linguri de zahar topit,adaugam coaja de lamie,un
ou,iaurtul caldut si facem un aluat potrivit de tare ,pe care il lasam sa creasca cu un prosop le vas si vasul sa fie pus pe o pernuta .Intr-un vas punem branza
dulce,peste care adaugam samantana,zahat vanilat ,zahar,ouale,stafidele si mestecam bine pana obtinem o pasta omogenizata.Cand aluatul a crescut facem o foaie pe care o
asezam intr-o tava rotunda unsa cu ulei,pe margini vom pune un inel impletit in doua din aluat si in mijloc adaugam pasta de branza obtinuta si ungem pasca cu un ou
batut cu o lingura de zahar,peste care adaugam o mana de stafide si dam tava la copt la foc potrivit cam o ora,cand scoatem tava din cuptor ungem pasca cu un pic de
miere de albine.

9. Soledad Ada

soledad-ada

aluat:
1 kg faina
20 g drojdie proaspata
350 ml lapte
coaja de lamaie si portocala rasa
2 oua
150 g unt topit
2 lg untura topita
4 + 1 lg zahar
umplutura:
750 g ricotta
2 oua
200 g stafide
4 lg zahar
o mana de gris
3 mere
esenta de rom
condimente aromate: cuisoare, scortisoara, ghimbir, nucsoara ( razuite)
+ un ou, zahar( brun daca se poate) si o mana de gris
Drojdia se inmoaie in 50 ml lapte caldut si se amesteca cu o limgura de zahar, apoi se adauga 3-4 lingurite de faina, se amesteca bine si se lasa la dospit. In max 45 min dospeste . Intr-un vas mai mare se pune faina si in mijloc se toarna maiaua, se adauga putina sare, ouale la temperatura camerei, untul topit dar nu fierbinte, untura topita, la fel, sa nu fie fierbinte, coaja de citrice si zaharul. Se framanta foarte bine un aluat moale si elastic. Se lasa la dospit o ora, chiar doua, depinde de cat timp dispuneti.
Se ia apoi aluatul si se mai framanta putin sa iasa tot aerul si sa se omogenizeze frumos. Se imparte in doua. Eu am folosit o tava rotunda de 35 cm diametru, dar aluatul e mult prea mult pt o singura tava, asa ca am mai facut inca o tava mai mica. Pentru tava de 35 cm diametru erau suficiente 5-600 g faina.
Deci, se intinde o foaie cam la jumate de cm, apoi cu ajutorul tavii am taiat-o, la marimea tavii. Am pus hartie de copt in tava si am pus foaia la baza.
Ricotta am amestecat-o cu ouale, zaharul si stafidele inmuiate bine in apa calduta si scurse. Am pus si vanilia si o mana de gris, ricotta fiind mai moale decat branza noastra de vaci. Merele le-am curatat si le-am dat pe razatoare, le-am scurs de surplusul de suc, am adaugat condimente aromate si putina esenta de rom.
Peste foaia de baza am pus marul, am presarat peste el o mana de gris, apoi am pus umplutura de branza. Dintr-o bucata de aluat am facut un rulou si l-am pus in jurul tavii, pe margine, apoi din alte bucati de aluat am intins alte rulouri, le-am rasucit cate doua si le-am asezat peste placinta, marginile trecandu-le sub ruloul de la margine, ca sa nu se desprinda la copt. Intre fasiile de aluat am mai pus cate o bucatica de aluat rulat. Am uns deasupra cu ou batut, am presarat apoi zahar peste ou.
Am dat la cuptorul preincalzit la 200 grade si dupa 15 minute am redus temperatura la 180 grade si am mai lasat inca 20-25 minute ( cum am specificat mai sus, atat aluatul cat si umplutura erau prea multe pentru o singura tava, asa ca am mai facut una mai mica, doar ca nu am mai migalit-o asa…)

10. Irina Olariu

Pasca in trei straturi

irina olariu

*Ingrediente primul strat:*

– 4 oua
– 150 g zahar
– 2 plicuri de zahar vanilat
– 3 linguri faina
– 600 g branza de
vaci
data prin sita pentru o textura mai cremoasa
– 100 g stafide

*Ingrediente stratul 2:*

– 4 galbenusuri
– 150 g zahar pudra
– un plic de zahar vanilat
– 500 g smantana minim cu 30% grasime (pusa pe malai 8 ore)
– 2 linguri faina mai pline (40g)
– 3 linguri cacao

*Ingrediente stratul 3:*

– 4 albusuri
– 4 linguri zahar
– 10 linguri rase cu nuca macinata

*Mod de preparare:*

Dupa cum va spuneam mai sus, puneti malai (in jur de 400g) intr-un bol, acoperiti cu un un tifon impaturit in 3, puneti smantana si lasati-o 8 ore la rece.
Pentru *primul strat* mixati bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Cand isi dubleaza volumul adaugati in compozitie faina. Amestecati usor si adaugati branza data prin sita si stafidele.Puneti compozitia intr-o tava cu peretii detasabili, cu diametrul de 23 cm, tapetata cu hartie pentru copt si dati-o la cuptor (preincalzit la 180
grade) pentru 40 minute.
Pentru *al doilea strat* mixati bine galbenusurile cu zaharul pudra si cel vanilat pana devin o crema spumoasa. Adaugati smantana.
Amestecati faina cu cacaua si adaugati-o treptata in compozitie. Turnati amestecul peste primul strat din pasca (dupa ce s-au scurs cele 40 minute) si lasati la cuptor 30 minute tot la 180 grade.
Pentru *al treilea strat* bateti albusurile spuma cu zaharul. Cand isi tripleaza volumul adaugati nuca macinata.
Turnati bezeaua peste al doilea strat. In prelungirea tavii veniti cu o bucata de hartie pentru copt pentru a creste frumos. Lasati tava in cuptor 30 minute la 170 grade.
Scoateti tava din cuptor, indepartati marginea tavii si hartia de copt si lasati-o la racit.

Taiati-o si serviti-o cu placere pentru ca este delicioasa!

11. Sara & Mike

Pasca sara&mike

Pasca cu branza dulce

Ingrediente aluat

* maia
* 800 g faina Dobrogea (pentru cozonac)
* 300 g de zahar
* 2 oua intregi + 3 galbenusuri
* 400 ml lapte
* 200 gr unt
* 50 ml ulei
* coaja rasa de la o lamaie
* coaja rasa de la o portocala
* 1 fiola de esenta de vanilie
Umplutura:
* 500 gr branza de vaci
* 150 gr zahar tos
* 1 plic zahar vanilat
* esenta de rom
* 3 oua
* 2 linguri smantana
* coaja rasa de la o lamaie
* 1 lingura rasa de gris (facultativ)
Pentru uns:
1 galbenus
1 lingura de lapte

Mod de preparare:
Din ingredientele aluatului facem un aluat ca de cozonac. Modul de preparare il gasiti AICI. Din aluatul rezultat, cu o treime am facut Colacei de Paste si cu restul acesta Pasca cu branza.
Pentru umplutura, se pune intr-un bol branza, zaharul, cele 3 galbenusuri si se amesteca. Se adauga si 2 linguri pline de smantana si cand s-a incorporat bine, adaugam si albusurile batute mestecand usor, in mod circular, pentru a ramane cat mai pufoasa. Daca branza vi se pare apoasa, puteti adauga so o lingura de gris.
Pregatim o forma de tort ( 26 cm) detasabila, o ungem cu putin unt si o tapetam cu faina. Impartim aluatul in doua. O bucata o intindem intr-o forma rotunda si o punem pe fundul formei, iar pe cealalta bucata o impartim in doua fasii pe care le impletim in doua sau trei, cum ne place. Punem impletitura deasupra formei rotunde de aluat pe langa peretii formei. Lasam la dospit pentru 15 min.dupa care rasturnam umplutura in centru. Ungem pasca cu galbenus diluat cu o lingura de lapte.
Incingem cuptorul si dam pasca la copt pentru 50 de min. Cand a expirat timpul, inainte de a o scoate, mai verificam cu o scobitoare pentru siguranta, dupa care desfacem peretele detasabil al formei si lasam pasca sa se raceasca.
Cand o servim o decoram. Pe centru presaram cocos verde care sa simbolizeze iarba si apoi umplem cu oua si iepurasi de ciocolata.

12. Iuliana Florentina Avram

pasca flory

Pasca cu aluat umplut si ricotta

Ingrediente:
Aluat:
* 280 g faina
* 130 ml lapte
* 50 g zahar
* 2 galbenusuri
* 40 g unt
* 15 g drojdie proaspata
* un praf de sare
* coaja de la 1/2 lamaie si 1/2 portocala
Umplutura aluat:
* 2 albusuri
* 50 g zahar
* 3 linguri pline cu cacao (25 g)
* 80 g nuci macinate
Topping:
* 500 g ricotta
* 2 oua
* 130 g zahar
* 115 g stafide
* 3 linguri de gris( 50 g)
* 1 lingurita extract de vanilie (sau 1/2 esenta de vanilie )
Ca la orice aluat dospit,trebuie sa avem ingredientele la temperatura camerei,asa ca le scoatem din frigider,camara sau de prin alte locuri racoroase si le lasam in bucatarie . Pentru ca treaba sa mearga rapid,cantarim tot ce ne trebuie pentru reteta si tinem ingredientele la indemana.
Prepararea aluatului : cernem faina intr-un bol incapator,facem o gropita in mijloc si punem drojdia dizolvata in 2-3 linguri de lapte (din cantitatea data) si asteptam
5-7 minute sa apara bule deasupra. Intre timp,amestecam zaharul cu galbenusurile,apoi turnam laptele cald (nu fierbinte) si amestecam pana se dizolva zaharul.Punem amestecul peste faina,adaugam un praf de sare si incepem sa framantam,incorporand putin cate putin untul topit (caldut).Am framantat in jur de 10 minute pana ce aluatul a devenit elastic si pufos,apoi l-am lasat la crescut intr-un loc cald,ferit de curenti de aer.
Intre timp am preparat umputura si toppingul.
Umplutura aluatului o preparam foarte simplu,toata treaba consta in amestecarea ingredientelor mentionate mai sus ,intr-un castronel pana acestea se omogenizeaza.
La fel si toppingul (crema de ricotta),adunam toate ingredientele date si le amestecam bine.

Cand aluatul si-a dublat volumul (cam 35-40 de minute sau chiar mai mult) il punem pe blatul de lucru si-l intindem cu un sucitor,formand un dreptunghi (
24×60).Intindem uniform pe toata suprafata crema de albusuri cu cacao si nuci,apoi rulam aluatul .Il taiem in 12 bucati aproximativ egale.

Ungem o forma cu peretii detasabili ( de 24 cm diametru )cu unt si o acoperim cu hartie de copt.Asezam rulourile in tava si le lasam sa creasca .Cand au crescut ,le
bagam la cuptor pana sunt facute pe jumatate,in jur de 25 de minute la 180-190 °C,dupa care scoatem tava si asezam deasupra crema de ricotta,apasand usor cu
spatula pentru a patrunde si printre spatiile libere dintre aluaturi.Punem din nou la cuptor si coacem inca 20 de minute pana ce e gata facuta si crema de deasupra.

Lasam sa se raceasca in totalitate ,presaram zahar pudra si putem servi. V-o recomand din toata inima,e cremoasa,aromata si cum spuneam,merita tot efortul.Pofta buna!

13. Beraru Anamaria

pasca-cu-fructe

Pasca racoritoare cu fructe.

Ingrediente:
1 x buc. praf de copt
1 x buc. unt/margarina
6 x buc. oua
100 x ml ulei
1 x varf sare
4 x lingura zahar
4 x lingura faina alba
10 x gr esenturi
2 x lingura cacao
500 x gr branza de vaci
50 x gr stafide
900 x gr suc fara acid
2 x buc. budinca
capsuni sau alte fructe pt decor

Mod de preparare:
Mixam galbenusurile cu zaharul bine si adaugam treptat uleiul.Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt dupa care o adaugam in ploaie peste galbenusuri.Spre sfarsit incorporam totul cu albusurile batute spuma cu un praf de sare.Turnam aluatul intr-o tava unsa cu margarina sau unt si tapeata cu faina dupa care dam la cuptor la temperatura constanta timp de 25-30 min.
Frecam bine untul/margarina cu zaharul dupa care adaugam branza,esenturile,stafidele si mixam bine pana se incorporeaza toate ingredientele.
Preparam budinca dupa instructiuni numai ca in loc de lapte vom folosi suc fara acid. Scoatem blatul de la cuptor,lasam putin la racit,turnam bransa uniform dupa care
budinca(cand este calda).Putem orna cu ce fructe dorim noi.Eu am folosit capsuni si suc de portocale.Inainte sa o servim o dam la rece cateva ore.Pofta buna!!!

14. Tender Carmen Marilena

pasca-tender-carmen

Pasca
Ingrediente: Pentru umplutura: 1 kg. smantana groasa, 3 galbenusuri, vanilie, coaja de lamaie, 100 g. stafide, 300 g. zahar, sare
Pentru aluat: o lingura drojdie de bere, 1 kg. faina Baneasa, 8 galbenusuri, coaja de lamaie, o cana cu lapte dulce, 300 g. zahar, 200 g. unt.

Preparare:Se framanta un aluat de cozonac, care se pune la dospit 2 ore, apoi se imparte in 2-3 parti egale si se intinde fiecare parte ca un sul. Cu aceasta se face
coroana in jurul unei cratite unse cu unt. In mijlocul vasului se pune o parte din umplutura ceva mai inalta decit aluatul. Se da vasul la cuptor si se coace ca orice
cozonac. Din cantitatea respectiva se realizeaza 3-4 bucati de pasca. Umplutura se realizeaza combinand zaharul, stafidele, coaja de lamaie, cateva fructe confiate,
vanilia si galbenusurile frecate separat cu smantina. Cind aluatul este rumenit bine, pasca este coapta. Se pune peste gura cratitei un platou, se rastoarna pasca,
apoi, cu grija, se intoarce pe o farfurie.

15. Bors Ioan

PASCA TRADITIONALA DIN BRANZA DE VACI
Ingrediente:
500 g aluat de cozonac
1 gălbenuş pentru uns pasca
1 lingură unt sau ulei pentru uns tava

Pentru umplutură:

1/2 kg brânza dulce de vaci
1 cană de zahăr
stafide
3 ouă
puţin griş
rom sau esenţă de rom

Mod de
preparare:

Pentru umplutură: Freci brâza de vaci cu zahărul, stafidele înmuiate în rom, ouăle bătute spuma şi grişul.

Pentru pască: Împarţi aluatul în două: din jumătate intinzi o foaie cât tava, pe care o aşezi în tava unsa cu unt sau ulei, iar din cealaltă jumătate împleteşti un
colac pe care îl aranjezi în jurul foii. Torni apoi umplutura. Tot din aluat mpletit faci modele pe care le aşezi peste umplutură. Ungi pasca cu galbenus şi o
dai la cuptorul încălzit în preabil, pentru 30-40 de minute, la foc potrivit.

16. Berechet Gabriela

Ingrediente

Aluat pentru pasca

500 gr faina, 125 gr zahar, 50 gr unt, 2 linguri ulei, 250 ml lapte aproximativ,
3 oua, 1 lingura rom, esenta de vanilie,
25 gr drojdie instant, 1 lingurita rasa sare

Umplutura pentru pasca

1 kg branza de vaci, 200 gr zahar pudra, 50 gr unt, 2 pachetele zahar vanilat, 5 oua, 3 linguri smantana, 1 lingura rom, 1 esenta de rom, 100 gr stafide, 1 lingura gris, 1 lingura faina, 1 lamaie pentru coaja, 1 lingurita rasa sare
Mod de preparare

Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si putin zahar. Se oparesc 3-4 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand sa nu faca cocolosi. Dupa ce s-a racorit se amesteca cu drojdia (daca este instant cu atat mai bine), se acopera cu un servet si se pune la loc cald sa creasca.
Se freaca galbenusurile, intai cu sare, ca sa se inchida la culoare, apoi cu zaharul, pana devine ca o crema spumoasa. Cand drojdia cu faina au crescut se toarna peste restul de faina si se amesteca adaugand galbenusurile, putin lapte caldut si albusurile batute spuma. Se framanta cel putin jumate de ora, aducand aluatul de pe margini in centru si adaugandu-se treptat uleiul, romul, untul topit cald, iar daca aluatul este prea tare se mai adauga putin lapte caldut.
Se aduna aluatul in covata, se presara cu faina, se acopera cu un servet, se aseaza la cald, departe de usa sau fereastra si se lasa sa creasca cam 1 ora.
Cand a crescut aluatul se imparte odata in 2 jumatati si o jumatate in 3 bucati.
Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda de cca 0,5 cm grosime, de marimea formei rotunde in care se coace. Se unge tava cu unt, se asaza foaia de aluat
pe fundul acesteia.
Din 2 bucati de aluat din cea de a doua jumatate, se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, care se impletesc si se aseaza de jur imprejur, lipite de marginea tavii, apasand capetele, ca sa se uneasca intre ele. Se lasa sa creasca. Din bucata de aluat ramasa, se fac patru suluri mici, care se impletesc doua
cate doua si se pun pe deasupra umpluturii cu branza, in forma de cruce. Pentru umplutura se freaca branza cu untul, galbenusurile, putina sare, zaharul
vanilat, coaja de lamaie, grisul, faina, smantana, untul, o parte din stafide, albusurile spuma, apoi se toarna peste aluat si se presara cu restul de stafide.
Se unge cu ou si se da la cuptor la foc potrivit cam 1 ora. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate din forma cand s-a racit.

17. Basarabeanu Catalina

basarabeanu-catalina

Ingrediente pt forma rotunda de 18 cm diametru

Aluat Pasca

400-450 gr faina
10 gr drojdie uscata
150 gr lapte
100 gr apa
70 gr zahar
1 ou
1 lingura ulei
1 plic zahar vanilat
1 lingura cacao
1 varf cutit sare

Umplutura Pasca
300 gr branza vaci proaspata
50 gr unt
100 gr smantana
1 lingura cu varf gris
1 lingura cu varf faina
2 oua
6 linguri zahar
1 varf de lingurita sare
50 gr stafide
coaja rasa de lamaie
1 plic zahar vanilat

Preparare aluat
Amestecam laptele cu apa si le incalzim foarte putin pe foc mic amestec lichid caldut. Frecam drojdia cu 1 lingurita de zahar, apoi o amestecam cu laptele si apa
.Lasam la dospit ( eu am lasat 30 de minute). Amestecam cele 400 gr faina cu lingura de cacao si le punem intr-un vas incapator.Adaugam drojdia in centrul fainii.
Framantan putin apoi adaugam oul, batut usor cu o furculita, zaharul, zaharul vanilat si un varf de cutit de sare. Framantam din nou pana cand aluatul incepe sa
prinde consistenta, apoi adaugam uleiul. Framantam pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
In functie de faina folosita, s-ar putea sa mai fie nevoie de cca 50 gr faina. Adaugati treptat, lingura cu lingura si framantati pana obtineti un aluat elastic.
Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si lasam aluatul sa dospeasca 1 ora sau mai mult, intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer reci. Apoi impartim
aluatul in doua bucati. Intindem una dintre bucati, pe planul de lucru usor pudrat cu faina, intr-o foaie subtire.Din cealalta bucata de aluat, formam 3 snururi lungi
si subtiri cat circumferinta formei. Impletim snuruletele de aluat si le asezam de jur imprejurul foii de aluat din forma.

Preparare umplutura
Se freaca branza cu furculita pana se face ca o crema.Se adauga galbenusurile, 3 linguri de zahar,untul moale,smantana,grisul,faina,sarea,coaja de lamaie,zahar
vanilat si stafidele.Albusurile se bat spuma tare,se adauga si restul de zaharul tos si se bate pana se intareste din nou.Se adauga la compozitia de galbenusuri si
se amesteca usor ca si la tort.Se aseaza in forma de tort avand grija sa nu depasim cununa de pe margine.Se unge apoi totul cu ou , atat cununa cat si compozitia de branza. Se da la cuptor la 180 de grade pentru 40-45 de minute.

18. Anca Bunea

Pasca anca bunea

Ingrediente
tava 26 cm:
Aluat
550 g faina alba
125 ml apa calduta
125 ml lapte caldut
80 g unt topit
150 g zahar
1 pliculet drojdie granule
2 galbenusuri
1 praf de sare
coaja rasa de la 1 lamaie
Umplutura
300 g branza de vaci
1 plic zahar vanilat
2 fiole esenta de rom
coaja rasa de la 1 lamaie
10 g gris
25 g faina alba
2 oua
100 g merisor
zahar dupa gust
Pentru uns pasca
1 galbenus
30 ml lapte
miere
* Pentru aluat, se cerne faina intr-un castron mai mare, se face o gaura in mijloc si se adauga drojdia, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, galbenusurile,
untul topit, apa calduta, laptele caldut si un praf de sare. Se framanta aluatul pana ce devine elastic. Se acopera cu un servet curat si se lasa la dospit intr-un
loc caldut pentru o ora.
* Eu am folosit masina de paine pentru framantarea aluatului si am pus in cuva ingredientele lichide si apoi cele solide.
* Dupa ce aluatul a dospit, se rastoarna pe suprafata de lucru unsa cu putin ulei si se imparte in 2 parti egale.
* Din jumatate de aluat se face o foaie rotunda cu diametrul de 26 cm.
* Tava (de preferat cu pereti detasabili) se tapeteaza cu hartie de copt atat pe fund cat si pe margini si se aseaza aluatul. Din loc in loc se inteapa aluatul cu
furculita.
* Jumatatea de aluat ramasa se imparte in 3 parti egale din care se fac rulouri lungi.
* Cele 3 rulouri se impletesc si se aseaza in tava peste foaia de aluat, in forma de cerc.
* In mijlocul tavii se aseaza un castron pentru ca in momentul dospirii impletitura sa nu ajunga in centrul tavii. Se mai lasa la dospit 45 de minute.
* Intre timp, se incalzeste cuptorul la 175 g C.
* Pentru umplutura, se pune intr-un castron branza de vaci, esentele de rom, zaharul vanilat, coaja de lamaie, merisorul, ouale si se amesteca cu mixerul pana
la omogenizare. Se adauga grisul, faina si se amesteca din nou.
* Separat, intr-un castronel, se amesteca 1 galbenus cu 30 ml de lapte.
* Dupa ce aluatul a dospit, se scoate castronul din centrul tavii si se adauga umplutura.
* Impletitura se unge cu amestecul din galbenus si lapte.
* Se introduce tava in cuptor pentru aproximativ 45-50 de minute.
* Imediat ce pasca a fost scoasa din cuptor se unge impletitura cu miere.

19. Rocsana Ciobanu

pasca-traditionala-rocsy

Pasca traditionala
Ingrediente:
Pentru aluat:(din acest aluat mi-a iesit 3 pascute, 2 mai micute si una mai mare)
* 1 kg faina
* 5 galbenusuri
* 100 gr unt
* 100 gr smantana
* 200 gr zahar
* 25 gr drojdie
* 100 ml lapte(nu e fixa cantitatea pentru ca e in functie de cum simti aluatul la
mana)
* 1 esenta rom
* coaja de portocala rasa
* 1 praf sareUmplutura:
* 1 kg branza de vaci bine scursa
* 3 oua + 2 galbenusuri
* 3 linguri smantana groasa
* 250 gr zahar pudra
* 100 gr stafide
* 2 linguri gris
* coaja de lamaie rasa
* 2 esente rom
* 2 plicuri zahar vanilat
* 2 oua pentru uns

Mod de preparare:
Aluatul:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, sa nu fie reci. Laptele il punem putin pe foc cat sa fie caldut. Intr-un lighean punem faina. In mijlocul ei facem o gaura. Drojdia o frecam cu o lingurita zahar si un strop ulei. Acesta o turnam in gaura facuta in faina si o lasam 10 minute sa creasca. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana ce acesta din urma se topeste. Peste galbenusuri punem si untul la temperatura camerei si il mai mixam putin. Turnam galbenusurile batute peste faina si amestecam putin cu mainile. Punem si smantana, esenta, coaja rasa de portocala si sarea.
Amestecam bine, apoi incepem sa framantam cu laptele caldut, putin cate putin. Cand terminam de framantat bine ne stropim putin mainile cu ulei si il mai framantam
vreo 5 minute. Il acoperim cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit.
Umplutura:
Stafidele le punem la inmuiat in apa calda cu o esenta de rom. Galbenusurile si cu ouale intregi le batem spuma cu zaharul pudra. Punem intr-un bol branza.
Peste adaugam ouale batute, smantana, coaja de lamaie, zaharul vanilat si esenta. Le amestecam bine iar la urma punem si grisul. Acum ne apucam de asamblat pasca:
Ungem tavile cu putina margarina si le tapetam cu hartie de copt. Impartim aluatul in trei. Facem cate o foaie subtire din fiecare si o asezam in tava, inclusiv pe pereti si o intepam cu o furculita. Umplem cu branza (pe care o impartim tot in 3 parti egale, daca aveti tavile de aceeasi marime).
Deasupra facem diverse modele din aluat:cruce, pasarele, impletituri, orice va place.
Batem spuma 2 oua si cu acestea ungem pastile. Le coacem rand pe rand in cuptorul incins la o temperatura potrivita, cam 1 ora sta in cuptor fiecare.
Cand le scoatem din cuptor le ungem cu un amestec din apa, zahar si putin ulei. Le acoperim cu niste coli de hartie apoi cu multe prosoape pentru a fi fragede.
Dupa ce se racesc se pastreaza in folie alimentara.

20. Alina Reka

pasca-alina-reka

Pasca cu branza sarata

Ingrediente:
Aluat:
300 ml lapte
1 ou
500 gr faina
2 lingurite zahar
1,5 lingurita sare
1 plic de drojdie

Continut:
600 gr de branza sarata
2 oua
un ou pentru uns

Mod de preparare:
Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, se lasa 1 ora la dospit. Pana atunci branza se amesteca cu cele 2 oua, Cand aluatul a dospit il impartim in trei bucati egale, una o punem pe fundul tavei, apoi punem un start de branza. Din celelalte 2 bucati impartim iarasi cate 2 si facem serpisori lungi pe care o punem pe margine. O lasam la cuptor cam 40-50 min. Inainte cu 5 min sa o scoatem o ungem cu ou batut!

21. Cretu Veronica

cretu-veronica-(2)

Pasca cu branza dulce
Ingrediente:
1kg faina alba de foarte buna calitate
8 galbenusuri
600ml lapte
50ml ulei
60gr drojdie proaspata
200gr unt
200gr zahar
20ml rom
coaja rasa de la o lamaie si o portocala,
un praf de sare
vanile (esenta sau zahar vanilinat)
Mod de preparare:
Se fierb 200ml lapte, se ia de pe foc si se adauga 100gr faina amestecand foarte repede.Se lasa la racorit. Cand este inca caldut se amesteca cu drojdia dizolvata cu
putin zahar. Se lasa la crescut.Cand si-a dublat volumul se adauga la restul cantitatii de faina,galbenusuri, lapte, ulei, unt topit, arome, zahar.Se framanta un
aluat bine de tot. Se lasa la crescut.
La pasca am intins o foaie din aluat,am facut o mica impletitura pe margini si am pus branza dulce amestecata cu zahar dupa gust, vanilie, stafide, cateva oua.
Am modelat din aluat si cateva flori apoi am uns totul cu ou si am copt la foc mic 60 min.

22. Simina Lungu

pasca-simina-lungu

Pasca cu branza de vaci
Ingrediente: 250g faina, 125g lapte, 1 ou, 15g drojdie proaspata, 4linguri de ulei, 3 pliculete de zahar vanilat, coaja rasa de la ½ lamaie, un praf de sare.
Umplutura: 250g branza de vaci, 100g zahar, 1 ou, 100g stafide, 2 pliculete de zahar vanilat, coaja rasa de la ½ lamaie, esenta de rom
Mod de preparare
In laptele usor caldut dizolvam drojdia cu o lingura de zahar apoi adaugam o lingura de faina. Maiaua obtinuta se rastoarna peste restul fainii si se framanta. Se adauga restul ingredientelor. Uleiul preincalzit se dauga treptat si se framanta aluatul bine, 30 min. Se pune la dospit inca 1 h intr-un vas acoperit bine si ferit de curenti de aer.
Apoi compozitia de aluat se imaprte in doua: jumatate se intinde intr-o foaie groasa de 2 cm si se aseaza pe fundul formei rotunde cu diametrul de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Cealalta bucata se imaprte in doua snururi, se impleteste si se imprejmuieste forma pe interior si se lasa la crescut.
Separat se prepara umplutura amestecand ingredientele, se pun in centrul pascai chiar inainte de a introduce la cuptor. Se coace la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 45-50 min

23. Delia Mestecaneanu

pasca-delia

Pasca cu orez

BLAT: 550 g faina 150 ml lapte 25 g drojdie 4 galbenusuri 1 varf cutit sare 80 g zahar 1 plic zahar vanilat 25 ml ulei 10 ml rom 1 portocala confiata 100 g unt UMPLUTURA: 250 g orez 4 volum orez de lapte 100 g zahar 2 plic zahar vanilat 1 varf sare 4 oua separate 50 g stafide 1 portocala confiata 1 coaja de lamaie rasa 2 galbenusuri

Metoda de prepapare:
25 g faina se oparesc cu 50 ml lapte clocotit. Se freaca drojdia cu o lingurita mica de zahar pana se lichefiaza, apoi se amesteca cu faina oparita (aproape rece). Se acopera si se lasa 15-20 minute, pana isi dubleaza volumul. Galbenusurile se freaca cu sarea, apoi cu zaharul, 1 plic de zahar vanilat, uleiul, romul si 50 g unt topit (putin caldut). Se adauga maiaua crescuta si restul de lapte caldut, apoi restul de faina si se framanta pana se desprinde de pe vas. Se adauga portocala confiata si restul de unt topit (putin caldut). Se lasa sa creasca 15-20 minute. Se fierbe orezul cu laptele pana scade. Spre sfarsit se adauga zaharul si zaharul vanilat. In orezul racit se inglobeaza galbenusurile, stafidele, coaja de lamaie si portocala confiata si albusurile batute spuma. Se intinde coca in tava rotunda si pe pereti, se toarna orezul, se pun impletituri de coca pe margine si in cruce, se unge cu galbenusurile si se pun nuci de decor. Coacere: se incalzeste cuptorul la maxim, se pune la 100 grade 30 minute, apoi la 150 grade 30 minute acoperita cu foaie de copt.

24. Lacatusu Lavinia

minipasca-cu-ciocolata

Mini Pascute cu Ciocolata

Aluat pt 12 pascute:

* 200-250 gr faina
* 10 gr drojdie proaspata
* 80 ml lapte
* 50 ml apa
* 50 gr zahar
* 1 ou
* 25 gr unt/untura

* zahar vanilat
* 20 gr cacao
* sare
Se amesteca faina cu 20 gr cacao. Laptele impreuna cu apa se incalzesc foarte putin pe foc mic. Se freaca drojdia cu 1 lingurita de zahar, apoi o amestecam cu laptele si apa si o adaugam in centrul fainii. Se framantan putin apoi se adauga oul, zaharul, zaharul vanilat si un varf de cutit de sare. Framantam din nou pana cand aluatul incepe sa prinda consistenta, apoi adaugam untul la temperatura camerei. Framantam pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Se lasa cca 1 ora la dospit.
Umplutura:
* 200 gr branza dulce de vaci
* 1 ou
* 4 linguri de zahar
* 1 lingura cu gris
* zahar vanilat
* optional bucatele de ciocolata/stafide
Se amesteca branza cu oul, zaharul, zaharul vanilat si grisul iar la sfarsit se adauga stafidele.
Aluatul se aseaza in formele unse cu unt astfel: o foaie pe fundul acesteia si snurulete impletite pe margine in mijlocul carora se va aseza umplutura de branza.
Se unge cu albus si se da la cuptor pt 40-45 min. Dupa coacere se ung cu miere si se decoreaza cu ciocolata.

25. Lacatusu Lavinia

pasca-moldoveneasca-lacatusu-lavinia

Pasca moldoveneasca

Aluat:
* 100 gr unt
* 3 oua
* 50 g drojdie
* 150 gr zahar
* 200 ml lapte
* 600-700 gr faina
* mirodenii

Laptele se incalzeste foarte putin pe foc mic. Se freaca drojdia cu 1 lg de zahar, apoi o amestecam cu un pic de lapte si putina faina si o lasam la crescut.
Se amesteca ouale cu zaharul, restul de lapte si un varf de cutit de sare. Se adauga faina si maiaua din drojdie Framantam pana cand aluatul incepe sa prinda consistenta, apoi adaugam untul la temperatura camerei si mirodeniile. Framantam din nou pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Se lasa cca 1 ora la dospit.

Umplutura:
* 400-500 gr branza dulce de vaci
* 3 oua
* 8-10 linguri de zahar
* 3-4 lingura cu gris
* zahar vanilat
* optional stafide
Se amesteca branza cu oul, zaharul, zaharul vanilat si grisul iar la sfarsit se adauga stafidele. Aluatul se aseaza in forma dorita unsa cu unt astfel: o foaie pe fundul acesteia, snurulete impletite pe margine si o cruce pe mijloc; spatiile dintre aluatul impletit se umplu cu branza. Se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor pt 45-60 min.

Pofta buna!

26. Constatin Marina Catalina

pasca-marina

Pasca Fara Aluat

INGREDIENTE
1 kg branza dulce de vaci
6 oua
15 linguri zahar
1 pachet de unt 200 gr
5 linguri faina
2 pliculete praf de copt
o lingurita sare
2 linguri coaja rasa de lamaie
2 esente vanilie
o esenta rom
100-150 gr stafide

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei,ca sa il putem mixa bine cu zaharul.Dupa ce devine cremos,adaugam galbenusurile si mixam.Urmeaza branza,faina,praful de
copt,esentele si coaja de lamaie si mixam bine,bine pana devine cremos si omogen.Batem spuma tare albusurile cu o lingurita mica de sare si le incorporam cu o
lingura in compozitie( nu mixam) Tapetam o tava de 27 cm cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptor incalzit dinainte) la foc mediu,pana se rumeneste frumos
Lasati sa se raceasca in tava ,apoi o puteti scoate.

27. Alina Vicu

pasca cu goji

Pasca cu goji
*Ingrediente:*

– 615 g branza slaba de vaci
– 415 g ricotta
– 150 g iaurt degresat
– 3 oua
– 40 g induclitor natural (xilovit am folosit eu)
– 40 g amidon de porumb
– 50 g fructe goji deshidratate

* Decor:*

– 10 g induclitor pudra – (xilovit)
– fructe goji

* Cum procedam:*
Preincalzim cuptorul la 190°C.
Tapetam fundul unei tavi (24 cm) obligatoriu detasabile, isr peretii ii ungem cu putin ulei si ii tapetam cu faina (desi la fel de bine ati putea sa ii tapetati cu hartie de copt, eu n-am facut-o pentru ca am ramas in pana de hartie :).
Amestecam branza cu ricotta si cu iaurtul, si omogenizam cu ajutorul unui mixer vertical. Adaugam indulcitorul, si ouale (cate unul pe rand) si mixam bine. La final inglobam fructele goji cu ajutorul unei spatule. Punem compozitia in tava si introducem in cuptor pentru 60 min.

* Nota!* Daca vreti sa o rumeniti in ultimele 2-3 minute cresteti temperatura la 210 °C.

28. Paula Gafitescu

Pasca napoletana

Pasca napoletana

Aluat:
200 gr faina alba
1/2 lingurita sare
80 gr unt
1 ou
2 linguri smantana grasa
Umplutura
700 gr crema de branza
150 ml lapte
6 lingurite gris
120 gr miere
100 gr fructe confiate
1 lingurita esenta de vanilie
2 linguri suc de lamaie
4 oua
200 ml smantana

Faina o cernem si in mijloc facem o adancitura, punem sarea si untul si incepem sa framantam pana obtinem un aluatr nisipos. Adaugam oul batut, smantana si apa treptat pana cand obtinem un aluat omogen si nelipicios. Dam la rece pentru jumatate de ora.
Punem laptele pe foc si in momentul in care incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie si amestecam bine cu telul. Lasam pe foc pana se ingroasa.
Luam de pe foc si adaugam mierea, apoi ouale pe rand si amestecam bine si repede. Lasam la racit.
Preinzalcim cuptorul la 160 de grade si pregatim o tava de dimensiuni 20-22cm. Ungem tava cu putin ulei atata pe fund cat si pe laterale.
Scoatem aluatul de la rece si-l intindem intr-o foaie rotunda de 0.3mm grosime. Punem foaia in tava si aranjam bine si pe laterale.
In crema de gris si oua adaugam crema de branza, smantana, fructele confiate (am folosit cantalup) si mixam usor pana la omogenizare. Punem esenta de vanilie si sucul de lamaie si omogenizam.
Turnam crema de branza in tava peste aluat si dam la cuptor pentru aproximativ o ora.
O lasam sa se raceasca complet, apoi o putem portiona dupa preferinta.

Comentarii

Leave a Reply to Sara& Miki Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *