Salam de biscuiti de post

3 aprilie 2013Diva in Bucatarie

Salam de biscuiti de post. Sfaramam biscuitii pusi intr-o punga cu un facalet, astfel incat sa ramana bucati mai mari si mai mici.

INGREDIENTE:

250 g biscuiti de post
200 g rahat – optional
140 g zahar sau inlocuitor
100 g nuci macinate
60 g nuci tocate grosolan
30 g stafide inmuiate in 2 linguri rom
100 ml lapte de orez
100 g margarina
30 g praf de cacao

PREPARARE:

Sfaramam biscuitii pusi intr-o punga cu un facalet, astfel incat sa ramana bucati mai mari si mai mici.
Punem stafidele in rom sa se inmoaie. Intr-o oala incalzim laptele de orez doar cat este necesar sa dizolvam zaharul sau inlocuitorul in acesta. Topim si margarina la baine-marie, apoi o amestecam cu laptele. Amestecam biscuitii, stafidele, rahatul si nucile si praful de cacao.

salam-de-biscuiti-de-post-1salam-de-biscuiti-de-post-2

Omogenizam compozitia, apoi turnam laptele peste aceasta. Vom amesteca usor, pana la omogenizare, apoi turnam compozitia pe un celofan. Preasam salamul nostru in foaia de celofan astfel incat toate bucatile sa se lipeasca, sa nu ramana goluri.

salam-de-biscuiti-de-post-3

Strangem celofanul la capete si il punem in frigider pentru cateva ore, dar ar fi perfect daca il lasam peste noapte.

salam-de-biscuiti-de-post-01

Un desert minunat, simplu si gustos, pe care il putem prepara oricand.
Va doresc spor la pregatiri si pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *