Tarta cu crema de ciocolata

30 martie 2013Diva in Bucatarie

Tarta cu crema de ciocolata. Reteta de tarta cu crema de ciocolata pregatita in casa este simpla, usoara si extrem de gustoasa. Este iubita de copii, dar si de adulti in aceeasi masura.

Reteta de tarta cu crema de ciocolata pregatita in casa este simpla, usoara si extrem de gustoasa. Este iubita de copii, dar si de adulti in aceeasi masura.

Tarta cu crema de ciocolata este deliciul pe care il pregatesc uneori pentru mese festive, de sarbatori, dar si pentru a fi desertul cu care imi astept prietenele la o ceasca de cafea.

Tarta cu ciocolata este versatila si poate fi mereu altfel, adaugand in crema sau ca decor fructe de padure, sar doar zmeura de exemplu, caramel sau caramel sarat, adaugati bucatele de ciocolata, arome de portocala, rom, ghimbir, visine proaspete sau din compot, bezele sau decorati cu restul de aluat pastrat pe care il decupati cu forme de biscuiti si il coaceti separat.

Aceasta tarta cu crema de ciociocolata am pregatit-o special pentru Sarbatorile Pascale si am folosit ca decor fulgi de ciocolata si oua de ciocolata mici – bombone.

Dar, cum spuneam puteti decupa floricele, iepurasi sau forme ovale ca niste oua.

Daca o pregatesc pentru craciun realizez din aluatul ramas braduti cu trunchi lung, ce poate fi infipt in crema si pudrez cu zahar pudra, pentru cadecorul final al aceste tarte cu ciocolata sa arate la final precum un peisaj nins.

TARTA-CU-CREMA-DE-CIOCOLATA-01

Blatul pentru tarta este unul fraged. Reteta cu multe explicatii pentru un blat fraged pentru tarta o gasiti daca apasati aici.

Alte retete de tarta dulci, preferate de cei care imi urmaresc blogul gasiti daca apasati pe titlul retetei dorite:

Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru tarta cu crema de ciocolata – tarta de ciocolata:

Infrediente tarta cu crema de ciocolata:

Pentru blat:
100 g unt
100 g zahar pudra
1 ou
250 g faina
1 praf de sare
1/2 lingurita esenta naturala de vanilie

Pentru crema de ciocolata:

150 g ciocolata neagra
120 g ciocolata cu lapte
2 linguri lapte
120 ml + 100 ml smantana 30% pentru frisca
50 g unt
1 lingura crema whiskey sau rom

Mod de preparare tarta cu crema de ciocolata:

Pentru a prepara blatul am pregatit toate ingredientele si le-am lasat la temperatura camerei pret de 10 minute inainte de a incepe sa lucrez cu ele.

Procedeul este acelasi ca in cazul tartei cu lamaie. Am anestecat zaharul cu untul folosindu-ma de o lingura de lemn (sau o spatula/ mixer), pana am obtinut o compozitie omogena.

Am adaugat oul si am continuat sa amestecam pana acesta a fost complet incorporat.

tarta-cu-crema-de-ciocolata-001tarta-cu-crema-de-ciocolata-002

Am adaugat esenta naturala de vanilie, faina si un praf de sare. Am modelat rapid aluatul cu mana pana devine compact, neted si nu s-a lipit de maini.

Am format o bila din el, apoi l-am acoperit si l-am pus in frigider pentru 30 minute.

In acest timp am putut pregati crema. Am topit ciocolata la baine marie adaugand 2 linguri mici de lapte in vas apoi am luat-o de pe foc si am turnat 120 ml smantana pentru frisca in fir subtire, mixand in acest timp.

Am pus crema la frigider in jur de 2 ore pana s-a intarit, apoi am mixat-o cu untul pastrat la temperatura camerei, crema de wiskey (sar rom) si 100 ml smantana pentru frisca mixata pana a devenit o crema groasa, tare – atentie sa nu mixati prea mult sa devina ca untul!

TARTA-CU-CREMA-DE-CIOCOLATA-1

Dupa 30 de minute de stat in frigider am intins aluatul intr-o folie subtire.

Cu ajutorul sucitorului am mutat blatul peste forma, l-am aranjat apoi am taiat surplusul de aluat.

Am acoperit blatul cu hartie de copt peste care am pus bile ceramice pentru copt (le puteti inlocui cu boabe de fasole sau orez). Am copt blatul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 20 minute, apoi am scos bilele si l-am  lasat sa rumeneasca usor.

Cand a fost gata l-am scos si l-am lasat sa se raceasca complet.

L-am umplut cu crema de ciocolata.

TARTA-CU-CREMA-DE-CIOCOLATA-3

Am pus tarta cu crema de ciocolata in frigider pentru cateva ore, apoi am feliat-o.

Folositi un cutit cu lama subtire si bine ascutita cand taiati aceasta tarta cu crema de ciocolata.

TARTA-CU-CREMA-DE-CIOCOLATA-02

Sa aveti pofta!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *