Fasole verde cu susan

18 martie 2013Diva in Bucatarie

Fasole verde cu susan. Fasolea verde cu susan se prepara foarte rapid. O mancam ca atare in perioada postului sau atunci cand suntem satui de prea multa carne, dar merge si pe post de garnitura.

Fasolea verde cu susan se prepara foarte rapid. O mancam ca atare in perioada postului sau atunci cand suntem satui de prea multa carne, dar merge si pe post de garnitura.

INGREDIENTE:
(pentru 2 portii)

400 g fasole verde – congelata
3 legaturi de ceapa verde
1 legatura usturoi verde
2 morcovi mici-medii rasi
1 felie mica telina rasa
1/2 lingurita ghimbir ras
2 linguri sos de soia
2-3 linguri ulei de palmier
piper
1-2 linguri seminte susan
350 ml apa

Optional: 1/2 lingurita fulgi de ardei iute

PREPARARE:

In primul rand punem semintele de susan intr-o tava pentru 5 minute in cuptorul preincalzit la 200°C. Tocam grosolan ceapa si usturoiul si le calim 1-2 minute in uleiul incins, la foc mediu-mic.

fasole-verde-cu-susan-1

Adaugam ghimbirul ras, amestecam si calim inca 20-30 secunde, apoi punem morcovul si telina.

fasole-verde-cu-susan-2

Mentinem pe foc inca 1 minut, apoi punem fasolea verde. Perpelim impreuna toate legumele pret de 2 minute, adaugam sosul de soia, piper proaspat macinat si fulgi de ardei iute daca ne place picant. Avem grija sa amestecam cat de des putem.

fasole-verde-cu-susan-3

Stingem cu apa, punem capacul si lasam la foc mic timp de 5 minute. Luam capacul dupa acest interval si lasam pana se evapora lichidul. Fasolea ar trebui sa fie al-dente, nu foarte moale, nu vrem sa mancam ceva fara consistenta. Presaram semintele de susan, amestecam si servim imediat.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *