New york cheesecake

15 martie 2013Diva in Bucatarie

New york cheesecake. „New York Cheesecake” este unul din cele mai bune si mai delicioase dintre cheesecake-uri. Il putem servi simplu sau cu diverse topping-uri, in functie de gusturi.

New-York-Cheesecake-01

„New York Cheesecake” este unul din cele mai bune si mai delicioase dintre cheesecake-uri. Il putem servi simplu sau cu diverse topping-uri, in functie de gusturi.

Un tort delicios, special, cu dedicatie…

INGREDIENTE:
(pentru o forma cu diametrul de 24 cm)

Pentru blat:
300 g biscuiti digestivi
1 plic zahar vanilat
100 g unt topit si racit – 1 cub mic pentru uns peretii formei

Pentru umplutura:
900 g crema de branza (eu am pus ce am avut in casa: 450 g branza de vaci Dr. Oetker, 250 g ricotta si 200 g Philadelphia)
200 g zahar
4 oua mari
50 ml frisca lichida
1 lingura coaja rasa de portocala (sau lamaie)
1 lingurita esenta de vanilie

Pentru topping:
300 g mix fructe de padure
3 linguri de zahar
1 lingura cognac

PREPARARE:

Pregatim pentru inceput blatul amestecand biscuitii zdrobiti cu zaharul si untul topit pana se omogenizeaza compozitia. Punem biscutii intr-o forma cu pereti detasabili, avand grija sa ungem cu unt peretii formei, astfel incat sa incercam sa lipim si pe margine biscuiti. Dam forma la rece in jur de 10-15 minute, timp in care pregatim crema de branza.

New-York-Cheesecake-1New-York-Cheesecake-2

Pentru a realiza crema de branza amestecam toate ingredientele pana la omogenizare.

New-York-Cheesecake-3

O turnam peste biscuiti. Punem forma de tort pe o tava inainte sa o punem la copt, pentru ca va curge putin lichid pe langa marginile formei. Coacem cheesecake-ul primele 15 minute la 180°C, apoi inca 60-90 minute la 120°C – cu siguranta timpul de coacere va fi diferit, in functie de tipul de cuptor pe care il avem, dar stim ca va fi gata atunci cand devine ferm la suprafata dar putin umed in mijloc. Il lasam sa se raceasca in tava, peste noapte. A doua zi il scoatem din forma si pregatim topping-ul.

New-York-Cheesecake-4

Punem fructele de padure la fiert impreuna cu zaharul si cognacul. Le fierbem pana incep sa prinda consistenta.

New-York-Cheesecake-5

Lasam sa se raceasca putin si turnam apoi peste cheesecake, sau il punem pe fiecare felie in momentul in care servim.

New-York-Cheesecake-6New-York-Cheesecake-7

Pofta buna!

Multumesc mult, Anca Arsenie pentru poza!

Multumesc Melisa Issa pentru poza!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Se intampla daca a stat prea mult in cuptor – cred ca puteai sa o tii cu 15-20 minute mai putin… dar nu este o problema, il vei acoperi cu sosul de fructe de padure si nu se va vedea!
      Poate coace cuptorul tau mai tare sau poate branza era prea uscata!

      1. Daaaa…a iesit super pana la urma!! Excelent, primul meu cheesecake..nici n-a mai contat dupa ce am pus fructele! Abia astept sa o repet!

  1. Buna,
    Tocmai am terminat de copt cheesecake ul, il las la racit si vroiam sa te intreb daca il pot pastra la frigider pana maine cand o sa fac si topingul. Arata f bine, n a crapat cum am citit mai sus ca s a intamplat, a stat la cuptor chiar 90 min in a doua faza. multumesc

      1. multumesc, saptamana viitoare o sa l refac pt ca am musafiri, dar va trebui sa cumpar oua din comert pt ca iese galben cu oua de tara. asta e pentru sufletelul nostru, dar pt musafiri tb sa iasa ca al tau. abia astept sa l gust, sunt sigura ca e delicios!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *