Guinness chocolate brownies

14 martie 2013Diva in Bucatarie

Guinness chocolate brownies. Pe 17 martie irlandezii sarbatoresc „St. Patrick's day”. Va propun sa sarbatorim si noi cu un Guinness Chocolate Brownies, un desert perfect pentru cei care iubesc ciocolata.

Pe 17 martie irlandezii sarbatoresc „St. Patrick's day”. Va propun sa sarbatorim si noi cu un Guinness Chocolate Brownies, un desert perfect pentru cei care iubesc ciocolata.

INGREDIENTE GUINNESS CHOCOLATE BROWNIES:

100 ml bere Guinness
185 g ciocolata neagra
50 g ciocolata cu lapte
185 g unt
3 oua
275 g zahar pudra
1 fiola esenta de vanilie
85 g faina
1/2 lingurita praf de copt
20 g cacao neagra
50 g fulgi de ciocolata alba (eu am pus ciocolata alba taiata grosolan)

PREPARARE GUINNESS CHOCOLATE BROWNIES:

In tava de copt tapetata cu hartie de copt presaram ciocolata alba tocata in bucati maricele.

Topim la baine marie ciocolata (neagra si cea cu lapte) cu untul si berea, apoi luam de pe foc, punem zaharul, amestecam si lasam sa se raceasca.

Batem ouale bine si le incorporam in ciocolata topita cand este rece.

guinness-chocolate-brownies-1

Incorporam apoi faina amesteacata cu cacao si praf de copt.

guinness-chocolate-brownies-2

Turnam aluatul in tava si coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 160°C pana trece testul scobitorii (la mine s-a copt in 40 minute).

O servim calda cu inghetata de vanilie sau rece cu frisca si fructe.

guinness-chocolate-brownies-01
Pofta buna!

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. In reteta apare o cantitate de zahar pudra la ingrediente care nu se regaseste nicaieri la preparare. Se topeste impreuna cu ciocolata? As avea nevoie de raspuns cat mai repede daca se poate, m-am apucat de prajitura :). Multumesc!

      1. Multumesc pentru raspuns, eu am fost nevoita sa improvizez, ca eram deja cu oala pe foc, asa ca am batut ouale cu zaharul cateva minute si a iesit foarte bine si asa :). Atat de bine ca azi, a doua zi, nu mai am ce sa arat (desi am facut portie dubla). Minunata reteta, multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *