INGREDIENTE:
250 g carne de porc
250 g carne de vita
1 felie paine tip franzela
1 cartof mic – de marimea unui ou
1 ceapa
1 ou
2 catei usturoi
cateva picaturi sos Tabasco – optional
marar sau patrunjel
sare
piper
4 linguri faina pentru tavalit chiftelutele
60-70 g telemea taiata cubulete mici (1*1 cm)
ulei pentru prajit
PREPARARE:
Ceapa tocata marunt o calim in ulei. Dam prin masina de tocat carnea, painea inmuiata in apa, cartoful, ceapa si usturoiul. Punem langa acestea verdeata tocata, oul, asezonam cu sare si piper (plus cateva picaturi sos Tabasco vrem chifletulele putin mai condimentate) si amestecam pasta de carne pana se omogenizeaza. Luam un cubulet de telemea si il imbracam in carne.
Modelam intre palmele umezite cu apa bilute, pe care le tavalim prin faina si le punem pe o farfurie, pregatind intai toate chiftelutele. Apoi ne apucam sa le prajim in uleiul incins.
Prajim chiftelutele pe amble parti in ulei incins bine, pana se rumenesc frumos, pe toata suprafata.
Le servim calde, dar merg si reci.
Pofta buna!
Comentarii
Alta idee minunata! Uff…si incepe postul…Pup!
E timp si dupa ce se termina postul!
O modalitate cocheta de a savura carnea si branza deodata ! Chiftelute cu surprize, altfel spus !
Multumesc, Mirela!
Ce idee minunata,imi place!
Multumesc, Medi!
interesante si foarte bune ! imi plac ! 🙂
Multumesc, Mirela!
Mmm, ce combinatie interesanta!!!Super apetisante!Pup!
Te pup, Licuta!
Tare bune cred ca sunt! Trebuie incercate!
🙂
Azi e ziua chiftelutelor! Ce zici, imi dai tu doua de la tine si le inlocuiesti cu doua de la mine? 😛
Cu siguranta!
Ai, ai ce delicatese! Musai vreau si eu una.
Draga mea, poti lua cate doresti!
Ce chiftele delicioase! Îmi plac tare mult!
Multumesc, Alina!
Astea musai trebuie incercate !!! ;)Stii cat de mult imi plac chiftelutele , nu ?
daaa!
super ti-au iesit.la cuptor se pot face?