Ciorba de porc moldoveneasca

12 martie 2013Diva in Bucatarie

Ciorba de porc moldoveneasca. Aceasta reteta este foarte gustoasa. Este una din cele mai simple si mai bune din ciorbele cu carne de porc, fiind acrita cu zeama de varza.

Aceasta reteta este foarte gustoasa. Este una din cele mai simple si mai bune din ciorbele cu carne de porc, fiind acrita cu zeama de varza.

INGREDIENTE:
(pentru 8-10 persoane)

700 g carne de porc (cu putina grasime pe ea)
450g cartofi
1 morcov mare
1 ceapă mare
1 radacina de patrunjel
400 g rosii coapte – decojite
3 linguri bulion
2 linguri mari ulei
1 l zeama de varza murata
frunze de leustean
1/2 legatura patrunjel
sare
piper

PREPARARE:

Calim usor ceapa tocata impreuna cu morcovul taiat rondele, sau cuburi – dupa preferinte. Punem apoi carnea taiata si ea in cuburi la calit, doar pana isi schimba culoarea si devine alba.

ciorba-moldoveneasca-de-porc-1

Mutam apoi continutul din tigaie intr-o oala cu apa fierbinte si lasam sa fiarba impreuna cu o radacina de patrunjel, frunzele de leustean, rosiile tocate marunt (aruncam semintele acestora) si bulionul.

ciorba-moldoveneasca-de-porc-2

Cand carnea este aproape fiarta adaugam cartofii taiati cuburi potrivite.

ciorba-moldoveneasca-de-porc-3

Cand s-au fiert toate turnam zeama de varza fiarta in prealabil si lasam sa fiarba impreuna inca 5 minute.
Servim ciorba calda, cu patrunjel verde si putina smantana.

ciorba-moldoveneasca-de-porc

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Astāzi fac aceastā ciorbā.
    Insā un lucru ne este prea clar; zeama de varzā, supun ca-i murata ca sa putem acri, nu-i asa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *