Placintele rapide cu ciuperci

8 martie 2013Diva in Bucatarie

Placintele rapide cu ciuperci. Am locuit multi an la bloc. La etajul 4 din 4. Un bloc mic din caramida, din Balta Alba, undeva intre Titan si Pantelimon.

placintele-rapide-cu-ciuperci-01

Ati incercat vreodata aceste placintele cu ciuperci? Se fac rapid si sunt absolut delicioase. Am folosit foietaj din comert, asa cum gateam si pe vremea cand stateam mult peste orele de program la birou, dar vroiam sa imi impresionez musafirii ce urcau scarile in acelasi timp cu mine.

Am locuit multi an la bloc. La etajul 4 din 4. Un bloc mic din caramida, din Balta Alba, undeva intre Titan si Pantelimon.

Nu cred ca prietenii mei erau doar politicosi terminand tot ce le puneam pe masa. Chiar cred ca le placea. Si mai dadeau si o mana de ajutor daca era cazul. Dealtfel, daca ma gandesc mai bine serile acelea erau foarte frumoase. Ajungeam acasa la 20.00 si in jurul orei 21.00 ne asezam cu totii la masa. Placintele acestea erau aperitivele. Continuam cu o portie de peste si cateva legume sotate.

Un vin bun si continuam cu povesti, planuri de vacante sau pentru week-end-urile libere.

Placintele mele rapide cu ciuperci au fost un „hit”. Toata lumea le adora. Le-am dus de ziua mea la birou, le-am pregatit de ziua sotului meu, apoi toata lumea a vrut reteta.

Ei bine, pentru cei care nu o mai au, dar si pentru iubitorii de aperitive in aluat de foietaj, pacintele rapide cu ciuperci va asteapta sa le descoperiti mai jos.

INGREDIENTE:

350-400 g ciuperci champignon
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
cascaval/mozzarella
1 ou + 1 galbenus
2 cepe verzi – doar partea verde
cateva frunze de patrunjel verde
sare
piper
400 g aluat foietaj
2 linguri lapte
3 linguri ulei

PREPARARE:

Calim ceapa tocata marunt in ulei incins, la foc mic. Cand aceasta devine sticloasa punem cateva linguri de apa si lasam in continuare la foc mic pana se evapora. Adaugam ustuoiul pisat si il perpelim pe foc pret de 20 secunde, amestecand continuu, apoi adaugam ciupercile tocate marunt. cand s-au calit si acestea, punem ceapa verde si patrunjelul si mai tinem pe foc cateva secunde, apoi oprim focul.

placintele-rapide-cu-ciuperci-1

Cand se racesc ciupercile adaugam cascavalul ras, un ou batut, sare si piper. Amestecam pana se omogenizeaza.

placintele-rapide-cu-ciuperci-2

Decupam din aluatul de foietaj dezghetat cercuri mai mari pentru a intra in formele de briose (tapetam bine formele cu ulei si faina). Intepam aluatul cu furculita, apoi umplem formele cu compozitia de ciuperci. Decupam alte cerculete, peutin mai mici si punem capac la placintele, avand grija sa lipim marginile acestora usor, folosindu-ne de degete.

placintele-rapide-cu-ciuperci-3

Ungem capacul placintelelelor cu galbenus batut cu 2 linguri de lapte si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 minute, pana devin aurii.

placintele-rapide-cu-ciuperci

Simplu, rapid si foarte bun!
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. „Ungem capacul placintelelelor cu galbenus batut cu 2 linguri de lapte si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 minute, pana devin aurii”.

    1. Reteta este speciala pentru forme. Fara forme poti pregati placinta cu ciuperci… sau placintele cu ciuperci si kaizer – foarte bune!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *