fbpx

RETETE RECENTE

MARINATA PENTRU IEPURE

March 2, 2013 | CATEGORIA

iepure-in-sos-de-rosii-cu-usturoi-si-vin-1

INGREDIENTE:

1 iepure – aproximativ 1.5 kg
350 ml apa
500 ml vin alb sec
1 ceapa
1 morcov mare
1 felie mica de telina
5 catei de usturoi (doar 1-2 catei la fiert)
2 frunze dafin
5 boabe de ienibahar
1/2 lingurita cimbru
1 lingurita boabe de piper negru

PREPARARE:

Am taiat zarzavatul in rondele si l-am pus la fiert in apa cu 1 catel de usturoi intreg (dar curata) si cu restul de mirodenii in 350 ml apa si 250 ml vin (jumatate din cantitate).
Dupa ce a fiert cateva clocote am luat de pe foc si am lasat sa se raceasca compozitia. Zarzavatul este inca tare, dar isi va lasa aroma in timp ce se marineaza carnea.
Dupa ce s-a racit am turnat peste carnea de iepure impreuna cu restul de vin si am adaugat restul cateilor de usturoi.

Am acoperit ermetic, apoi am pus vasul cu carne la frigider.

Perioada de macerare poate fi intre 24 si 48 de ore, apoi carnea se scoate din marinata, se lasa la temperatura camerei cateva ore, apoi se gateste.

Puteti face friptura la cuptor, tocanite sau orice alte retete doriti.

Sa va fie de folos!

Comentarii

  • raluca

    din ce ai scris tu se intelege ca facem 2 marinate separat, una cu legumele si cealalta cu usturoi si mirodenii, deci cum se face marinata pana la urma?

  • la final le punem impreuna.

  • nicu

    Nu se intelege nimic.ai zis si cu restul de vreo 5 ori.care restu?

    • Elena

      Restul adică 3-4 căței de usturoi ( din cei 5 , 1-2 se pun la fiert) si 200 de ml de vin, ca sa fie 500 in total…daca nu s-au turnat pe gât… un sfat pentru amatori. Daca nu știți sa citiți Rețetele, stați in afara bucătăriei.

    • Sorin

      Se intelege perfect. Reteta e beton. Doar trebuie sa te duca capul nitel. Ceea ce, cred, nu e cazul tau!

  • Cristea

    Va recomand ,dupa ce il scoateti de la bait,sa il zvantati,apoi faceti un mujdei de usturoi mai gros,ungeti canea cu el si afumati cateva zile.(1-2 ore pe zi).Este o delicatesa.

  • radu marius

    Nu sunt lamurit, dupa ce scot iepurele de la rece, marinata o punem in tava la cuptor pentru al gati?

    • marinata doar fragezeste carnea. carnea de iepure va fi pregatita apoi dupa orice reteta aveti. va recomand sa incercati cel cu smantana si ciuperci

  • Constantin

    Este explicată foarte clar rețeta.
    Pentru cei care nu au inteles-o am și eu o întrebare: La voi acasă știți măcar unde este bucătăria, sau aveți indicatoare să ajungeți la ea?
    😳😳😳

  • Pisti

    Mulțumesc de rețetă!

  • Pisti

    Mulțumesc de rețetă!

Leave a Reply to Cristea Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *