Tocanita de porc cu ciuperci si ardei copti

20 februarie 2013Diva in Bucatarie

Tocanita de porc cu ciuperci si ardei copti. Iarna se intampla sa pregatesc mai multe preparate pe baza de carne de porc, iar aceasta tocanita este una din preferatele mele pe timpul iernii.

Iarna se intampla sa pregatesc mai multe preparate pe baza de carne de porc, iar aceasta tocanita este una din preferatele mele pe timpul iernii.

INGREDIENTE:
(pentru 4 portii)

600 g carne de porc slaba
300 g ciuperci
4-5 ardei grasi kapia mari
150 ml suc de rosii
1 lingurita zahar
1 lingurita rasa faina
1 ceapa mare
1 morcov mediu
1 crenguta rozmarin
1/2 lingurita cimbru uscat
3 linguri de ulei
3 linguri vin alb
2-3 catei usturoi pisati
200 ml supa pui/ apa
sare
piper

PREPARARE:

In primul rand, coacem ardeii in cuptor, la gratar, pe tabla (in functie de posibilitati). Dupa ce s-au copt ii punem intr-un vas, presaram sare si acoperim cu un prosop sau un capac. Cand se racesc putem sa curatam pielitele mult mai usor. Vom indeparta si cotoarele apoi ii taiem fasii potrivite ca lungime.

ardei-copti

Tocam ceapa marunt si o calim impreuna cu morcovul ras prin razatoarea mica, cateva minute in uleiul incins, apoi stingem cu o jumatate ceasca de apa si lasam la foc mic pana se evapora. Adaugam carnea taiata cubulete si rumenim usor.

tocanita-de-porc-cu-ciuperci-si-ardei-copti-1

Stingem cu vin alb, apoi adaugam ciupercile taiate felii.

tocanita-de-porc-cu-ciuperci-si-ardei-copti-2

In momentul in care se evapora lichidul lasat de ciuperci punem ardeii copti, cimbrul si rozmarinul si mai lasam putin pe foc sa se imprieteneasca aromele.

tocanita-de-porc-cu-ciuperci-si-ardei-copti-3

Punem compozitia untr-un vas termorezistent, adaugam sucul de rosii in care am dizolvat faina si zaharul, usturoiul pisat, praful de nucsoara si boabele de piper.

tocanita-de-porc-cu-ciuperci-si-ardei-copti-4

Turnam supa de pui, acoperim vasul si dam la cuptorul preincalzit la 200° pentru 60 minute. Verificam din cand sa vedem daca nu a scazut lichidul prea mult, sa nu se lipeasca de fundul vasului. Dupa acest interval scoatem folia (capacul), asezonam cu sare si lasam in cuptor pana sosul capata consistenta dorita(in jur de alte 20 minute).
Aceasta tocanita este super buna, merita sa o incercati!

tocanita-de-porc-cu-ciuperci-si-ardei-copti-5

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *