Labute de urs

19 februarie 2013Diva in Bucatarie

Labute de urs. Aceste mici prajiturele, facute in formele de madeleine, sunt transformate cu putina ciocolata si fulgi de migdale in „gherute de urs”.

 

prajiturele-labute-de-urs-plus

 

Aceste mici prajiturele, facute in formele de madeleine, sunt transformate cu putina ciocolata si fulgi de migdale in „gherute de urs”.
Dragi mamici, pentru piticii vostri le puteti prepara foarte usor, asa cum veti vedea mai jos. Sunt perfecte pentru petrecerile celor mici, dar merg si in pachetelul de scoala šŸ™‚

INGREDIENTE:
(pentru 20 buc.)

60 g faina + 2 linguri pentru tapetare
1 lingura cacao neagra
1 lingura lapte batut
1 praf de sare
1/2 lingurita praf de copt
60 g zahar
1 plic zahar vanilat
60 g unt + 15 g pentru tapetare
2 oua
cateva picaturi esenta de vanilie

Pentru decor:
50 g ciocolata cu lapte
1 lingura lapte
20 g fulgi de migdale

PREPARARE:

Mixam ouale cu zaharul si laptele pana cand devin o crema pufoasa. Adaugam untul topit, esenta de vanilie, apoi incorporam usor faina amestecata in prealabil cu cacao, praful de copt si un praf de sare.

prajiturele-labute-de-urs-1

Punem compozitia cu o lingura in formele de madeleine tapetate cu unt topit si faina. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180Ā° C timp de 10-12 minute.

prajiturele-labute-de-urs-2

Le lasam sa se raceasca 5 minute in forme, apoi le scoatem si le decoram cu putina ciocolata topita cu o lingura de lapte. Fulgii de migdale taiati subtiri ii punem in asa fel incat sa ne dea impresia ca ne uitam la niste gherute. Acestia ii punem in momentul in care incepe sa se intareasca ciocolata.

prajiturele-labute-de-urs-3

Simplu si bun!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Arata foarte bine, insa nu inteleg un lucru. La modul de preparare incepi cu se mixeaza zaharul, ouale si laptele (!). Care lapte? Ca la ingrediente nu apare! Cit lapte se pune, totusi? Nu de alta, dar daca tot dai reteta, macar da-o intreaga, ca sa nu arunce ceilalti la cos toate ingredientele!

    1. 1 lingura lapte! Multumesc pentru atentionare, dar nu schimba reteta prea mult aceasta lingura de lapte, doar ajuta putin sa devina pufoase…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *