Cartofi cu rozmarin copti in untura de gasca

16 februarie 2013Diva in Bucatarie

Cartofi cu rozmarin copti in untura de gasca. Cartofii copti cu rozmarin sunt una din cele mai bune garnituri. De data aceasta i-am pregatit in untura de gasca si au iesit pur si simplu deliciosi!

Cartofii copti cu rozmarin sunt una din cele mai bune garnituri. De data aceasta i-am pregatit in untura de gasca si au iesit pur si simplu deliciosi!

INGREDIENTE:
(pentru 2-3 persoane)

600-700 g cartofi
80 g untura de gasca
2 crengute rozmarin
1 praf boia dulce de ardei
sare de mare
6-8 catei usturoi cu coaja

PREPARARE:

Cartofii curatati de coaja, spalati bine ii taiem rondele cu o grosime de 5 mm. Punem o oala cu apa la fiert. cand da apa in clocot punemcartofii pentru 3 minute la fiert, apoi ii luam si ii scurgem de apa.
Intr-o tava topim untura de gasca. Asezam feliile de cartofi in tava, presaram rozmarinul tocat, apoi putina boia dulce de ardei. Printre feliile de cartofi aruncam cateii de usturoi.

cartofi-cu-rozmarin-copti-in-untura-de-gasca-01

Dam tava acoperita cu o folie de staniol la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 20 minute. Dupa acest interval scoatem tava, intoarcem cartofii pe cealalta parte, acoperim iar cu staniol si ii lasam inca 20 minute. Dupa acest interval luam folia si ii lasam sa se rumeneasca pe ambele parti (in jur de 10 minute pe fiecare parte).

Deliciosi!!!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *