Bezele inimioare

14 februarie 2013Diva in Bucatarie

Bezele inimioare. Pentru inceput punem sfecla la copt in staniol. Cand aceasta este coapta o scoatem, o curatam, apoi o dam prin razatoare. Sucul lasat il folosim pentru a colora inimioarele.

INGREDIENTE:

3 albusuri
180 g zahar pudra
3 picaturi otet
1 varf cutit sare
1/4 lingurita esenta de vanilie
1 lingura suc de sfecla coapta si rasa

PREPARARE:

Pentru inceput punem sfecla la copt in staniol. Cand aceasta este coapta o scoatem, o curatam, apoi o dam prin razatoare. Sucul lasat il folosim pentru a colora inimioarele.

bezele-inimioare-1

Continuam sa pregatim albusurile pentru bezele. Mixam albusurile mentinute la temperatura camerei timp de o ora adaugand un varf de sare.
Cand devin spumoase si prind consistenta, incepem sa adaugam zaharul, treptat. Punem si otetul apoi esenta de vanilie si lasam sa mixeze pana obtinem o spuma foarte tare, care nu cade din castron daca il intoarcem cu fundul in sus.

Punem albusul spuma tare pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul unui posh, formand inimioare. Le pictam cu o pensula, folosindu-ne de sucul de sfecla (din pacate am uitat sa fac poze la aceasta etapa).
Coacem bezelele in jur de 2 ore in cuptorul preincalzit la 80°C, deschizand la 45 minute usa cuptorului pentru a lasa sa iasa aburul. Cand oprim focul intredeschidem usa cuptorului (cat sa stea manerul unei linguri de lemn) si le lasam sa se raceasca in cuptor.

Sa va fie de folos!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *